Σε νέο χαμηλό η απόδοση του 2ετούς ομολόγου

Σε νέο χαμηλό η απόδοση του 2ετούς ομολόγου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χαμηλότερα επίπεδα από την έκδοσή του διαπραγματεύεται η απόδοση του 2ετούς ομολόγου πραγματοποιώντας ράλι ανόδου στην τιμή που φθάνει τα 102,55 λεπτά του ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης στο Χρηματιστήριο στις 13:34 από την Ελληνική Δημοκρατία ότι  προχωρά τελικά σε προσφορά ανταλλαγής των 5ετών ομολόγων του 2014 με νέα 5ετή ομόλογα (λήξη 2022), για την οποία το βιβλίο προσφορών ανοίγει αύριο και θα κλείσει αυθημερόν.

Πρόκειται για μία διαδικασία, που δίνει τη δυνατότητα στους ομολογιούχους που κατέχουν τους τίτλους του 2014 να πληρωθούν μετρητοίς με αρκετά γενναιόδωρο «μπόνους», σε σχέση με την ονομαστική αξία των τίτλων τους,  το οποίο φθάνει το 2,6%.

Οι «παλαιοί» ομολογιούχοι θα πληρωθούν υπό τον όρο της επιτυχούς διάθεσης των νέων 5ετών ομολόγων και στο βαθμό που θα καλυφθεί αυτή η έκδοση. Με αυτό τον τρόπο, θα γίνει, για πρώτη φορά από το 2014, τιμολόγηση νέων ομολόγων του Δημοσίου και αναμένεται σημαντική υποχώρηση του κόστους δανεισμού, κάτω από το 4,50%, με την οποία θα «κεφαλαιοποιηθούν» η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και οι αποφάσεις του Eurogroup για το χρέος. Ανάδοχοι της έκδοσης του Δημοσίου είναι έξι κορυφαίες τράπεζες από τις δύο όχθες του Ατλαντικού: BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank AG, Goldman Sachs International Bank, HSBC Bank plc και Merrill Lynch International.

Ταυτόχρονα στην σημερινή συνεδρίαση στην εγχώρια αγορά ηλεκτρονικών συναλλαγών των κρατικών ομολόγων,  η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται σήμερα στο 5,23% από 5,16% της προηγούμενης συνεδρίασης με την τιμή να υποχωρεί στα 89,50 λεπτά του ευρώ. Το spread του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στις 474 μονάδες βάσης έναντι 466 μονάδων βάσης της Παρασκευής ενώ το stirp του 20 ομολόγων που είχαν εκδοθεί το 2012 παρουσιάζουν σήμερα μέση τιμή στα 80,00 λεπτά του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή