Αδιέξοδο για Nova και Λίγκα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε για μία ακόμα φορά το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας που είχε ως θέμα του όρους υλοποίησης του τηλεοπτικού συμβολαίου με τη NOVA και την υπογραφή της προκήρυξης του αμέσως επόμενου πρωταθλήματος, η οποία θα έπρεπε να έχει υπογραφεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την έναρξή του.

Οι «μεγάλοι» και οι «μικροί» του πρωταθλήματος δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στη μείωση των ομάδων από 16 σε 14, αλλά ούτε και στην κατανομή των εσόδων από τη NOVA που θα είναι λιγότερα κατά περίπου έξι εκατ. ευρώ κάτι που θα επιχειρήσουν να πράξουν την Παρασκευή.

Χαρακτηριστικό της ρευστότητας που υπάρχει είναι ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. διέρρευσε ότι η Λίγκα αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της NOVA για μείωση του συμβολαίου της τάξεως του 18% και ετοιμαζόταν να εγκρίνει την προκήρυξη του πρωταθλήματος χωρίς να περάσει η μείωση των ομάδων και χωρίς πλέι οφ που είχε ζητήσει το συνδρομητικό κανάλι.

Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο και δεν βρεθεί λύση έστω την τελευταία στιγμή, το «μπαλάκι» θα επιστρεφόταν στη NOVA που είναι έτοιμη, εφόσον δεν βρεθεί λύση, να προχωρήσει σε συναινετικό διαζύγιο.

Ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Αλ. Κούγιας, κατηγόρησε για το αδιέξοδο τις μεγάλες ΠΑΕ και είπε ότι δεν θα συμμετάσχει εκ νέου στα Δ.Σ. του συνεταιρισμού.

Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης χαρακτήρισε το Δ.Σ. και τη Γ.Σ. «μπάχαλο», προσθέτοντας: «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Υπήρξε αναβολή για την προκήρυξη. Αν υπάρχει μία στις εκατό η πιθανότητα να συμφωνήσουμε έχουμε μια τελευταία ευκαιρία την Παρασκευή. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε στο τέλος μιας απόφασης για το αν υπάρχει ποδόσφαιρο και τι ποδόσφαιρο θα υπάρχει για ένα χρόνο.

Θα πρέπει να σκεφτούμε τι γίνεται για την επόμενη μέρα. Με τα σημερινά δεδομένα και όπως είμαστε σήμερα δεν βλέπω να υπάρχει επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οσον αφορά τη μείωση των ομάδων, η Ξάνθη είχε συμφωνήσει. Παράλληλα, είχαμε συμφωνήσει αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και ανακατανομή των εσόδων. Αυτό πάγωσε και δεν έγινε τίποτα. Τώρα ερχόμαστε να πούμε μείωση ομάδων και μείωση των εσόδων. Σε αυτό έχουν ευθύνη οι “μεγάλοι” κατά την εκτίμησή μου. Υπήρξε διαφωνία και για τα πλέι οφ. Αγοράσαμε χρόνο για να υπάρξει κάτι ώστε να έχουμε και οι 16 ΠΑΕ την ίδια άποψη. Την Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα. Το plan b για την Ξάνθη είναι να κάνουμε το ποδόσφαιρο ημιεπαγγελματικό ή ερασιτεχνικό και εφόσον δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλα τηλεοπτικά συμβόλαια να παίζουμε με οκτώ Ελληνες στην ενδεκάδα, ώστε να μειωθούν τα έξοδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή