Μοσκοβισί: Εκπληκτική βελτίωση αλλά δεν έχουμε φτάσει στο τέλος

Μοσκοβισί: Εκπληκτική βελτίωση αλλά δεν έχουμε φτάσει στο τέλος

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι οι σχέσεις Ελλάδας-ΕΕ εισέρχονται σε νέα φάση, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως έχουμε φτάσει και στο τέλος της διαδρομής, έστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Είδαμε ότι τα σημεία συμφωνίας είναι ταυτόσημα μεταξύ μας. Υπάρχει εκπληκτική βελτίωση στην κατάσταση στην Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια εξαιρετική θέση, βλέπουμε να επανέρχεται σιγά σιγά στις αγορές, βρισκόμαστε σε μια νέα φάση των σχέσεων της Ελλάδας με την Ε.Ε», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής, ξέρουμε ότι πρέπει να εργαστούμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να στηρίζεται στην Κομισιόν.

«Πρέπει να συμμεριζόμαστε τους ίδιους κανόνες για να μοιραστούμε και τα ίδια οφέλη. Η Κομισιόν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας. Μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθεια μας, θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Πιέρ Μοσκοβισί για τη στήριξή του προς την Ελλάδα σημειώνοντας ότι η θετική πορεία της Ελλάδας είναι προς όφελος και της ίδιας της Ευρωζώνης αλλά και της Ε.Ε.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε στην Ελλάδα με αντικείμενο τη διευκόλυνση της ελληνικής οικονομίας, σας ευχαριστώ για όσα έχετε κάνει για την Ελλάδα. Αν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας, αυτό θα έβλαπτε την πορεία της Ευρωζώνης και της Ε.Ε», ανέφερε και επανέλαβε τη δέσμευση για τήρηση των συμφωνηθέντων αλλά και την πεποίθηση πως οι εταίροι θα πράξουν τα δέοντα στο ζήτημα του χρέους.

«Ο,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο, είμαστε βέβαιοι ότι και από την πλευρά των εταίρων μας θα γίνει αυτό που πρέπει για το ελληνικό χρέος. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά μέχρι τότε η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», ανέφερε.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της θεσμικής ενίσχυσης του Eurogroup, ζήτημα όπως είπε που έχει να κάνει με τη Δημοκρατία.

«Πρέπει το Eurogroup να ενισχυθεί θεσμικά, η ενίσχυση σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου είναι θέμα δημοκρατίας. Είμαστε ως Ελλάδα στο πλευρό της Επιτροπής και του Eurogroup ώστε να αποκτήσει θεσμικό βάθος».

Τέλος ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του.

«Θέλω να σας συγχαρώ για τον τρόπο που έχετε ασκήσει τα καθήκοντά σας, γιατί δεν διαλέξατε τον δρόμο της απλής διαχείρισης, αλλά έχετε ένα όραμα. Εύχομαι όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνετε, να αναγνωριστούν όταν έρθει η ώρα όπως αρμόζει στη δική σας προσωπικότητα».

Υποδεχόμενος τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε ότι «οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα», ενώ προσέθεσε ότι «όπως πάντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος και εταίρος για να οργανώσουμε επιτυχημένα την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή