Newsletter

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνής καριέρα

Το μυθιστόρημα της Ερσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» συνεχίζει τη διεθνή και επιτυχημένη του πορεία. Αφού απέσπασε το βραβείο «Μεσόγειος» (Prix Méditerranée 2017), που απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν συγγραφέα μεσογειακής χώρας του οποίου το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα γαλλικά (γαλλικός τίτλος «Ce qui reste de la nuit», εκδ. Stock), τώρα είναι υποψήφιο και για το βραβείο Ευρωπαϊκού Βιβλίου 2017 (Prix du livre européen 2017). Την κριτική επιτροπή του βραβείου αποτελούν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. 

Αγωνία έως το 2018

Κορυφώνεται η αγωνία των φανατικών αναγνωστών του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, μετά την ανακοίνωση του συγγραφέα πως το πολυαναμενόμενο τελευταίο βιβλίο της σειράς «Game of Thrones» δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. «Δεν ξέρω ποια εκδοχή είναι πιο παράλογη: αυτή που λέει ότι το βιβλίο έχει τελειώσει και το “κλωσάω” για κάποιον ανόητο λόγο ή εκείνη που λέει ότι δεν έχω γράψει ούτε μία σελίδα», σχολίασε στο μπλογκ του, απαντώντας σε πρόσφατες διαδώσεις στο Διαδίκτυο. Ο συγγραφέας επεξεργάζεται το «The Winds of Winter» από το 2011.

Τα ντεσού των «Star Wars»

Πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την Πριγκίπισσα Λέια, τον Λουκ Σκαϊγουόκερ και άλλους ήρωες της δημοφιλούς σειράς θα περιλαμβάνουν τα τέσσερα βιβλία που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο τέλος του 2017, υπό τον γενικό τίτλο «The Journey To Star Wars: The Last Jedi». Στο εγχείρημα συμμετέχουν οι συγγραφείς Claudia Gray, Ken Liu, Deliah S. Dawson, Saladin Ahmed, Rae Carson, Mira Grant και John Jackson Miller.

Αν Ντιφουρμαντέλ

«H απόλυτη ασφάλεια είναι ψευδαίσθηση», υποστήριζε η αναγνωρισμένη Γαλλίδα φιλόσοφος και ψυχαναλύτρια Αν Ντιφουρμαντέλ, συγγραφέας ενός βιβλίου και πολυάριθμων άρθρων σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να παίρνουμε ρίσκα. Την περασμένη Παρασκευή, η συγγραφέας πνίγηκε σε μια παραλία του Σεν Τροπέ, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα προσπαθώντας να σώσει δύο παιδιά που κινδύνευαν. Τα παιδιά τελικά σώθηκαν από τους ναυαγοσώστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή