PATEK PHILIPPE Aquanaut 5168 G «20th Anniversary»

PATEK PHILIPPE Aquanaut 5168 G «20th Anniversary»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από ακριβώς 20 χρόνια, στη μεγάλη έκθεση της Βασιλείας του 1997, η Patek Philippe έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός ρολογιού που συνδύαζε κομψότητα και σπορτίφ χαρακτήρα, ήταν ατσάλινο και απευθυνόταν σε μια νεότερη γενιά δυναμικών ανθρώπων. Είχε προηγηθεί βεβαίως, ήδη από το 1976, ένα άλλο ατσάλινο casual-elegant μοντέλο, στεγανό μέχρι 120 μ., το Nautilus, όμως η περίπλοκη κατασκευή της κάσας του, που θύμιζε φινιστρίνι πλοίου, το καθιστούσε μάλλον απρόσιτο οικονομικά για το νεανικό, αθλητικό κοινό που επιθυμούσε να προσεγγίσει εκείνη την εποχή η Patek και ο πρόεδρός της, Philippe Stern.

PATEK PHILIPPE Aquanaut 5168 G «20th Anniversary»-1

PATEK PHILIPPE Nautilus (1976)

Έτσι δημιουργήθηκε ένα απλούστερο κατασκευαστικά –και σαφώς οικονομικότερο– ρολόι, με κάσα τριών μερών (πλάτη, κεντρικό στέλεχος και στεφάνη), το οποίο όμως εγγυάτο και αυτό υδατοστεγανότητα μέχρι 120 μέτρα βάθος. Αισθητικά ήταν σαφώς επηρεασμένο από το Nautilus (ελαφρώς στρογγυλεμένη οκτάγωνη στεφάνη, κάθετο σατινέ φινίρισμα των εδρών και μπιζουτέ, γυαλισμένες άκρες). Μόνο που αντί του ακριβού και πολύπλοκου στην κατασκευή ατσάλινου μπρασελέ, το Aquanaut αγκάλιαζε τον καρπό με ένα καινοτόμο, εξαιρετικά ανθεκτικό λουράκι από συνθετικό υλικό.

PATEK PHILIPPE Aquanaut 5168 G «20th Anniversary»-2

PATEK PHILIPPE Aquanaut 5065 (ένα από τα πρώτα μοντέλα της συλλογής)

Η επιτυχία ήρθε αμέσως. To Aquanaut έγινε πολύ γρήγορα το best-seller μοντέλο της ανδρικής συλλογής της Patek. Το 2004 την επιτυχία του ακολούθησε το Aquanaut Luce, φτιαγμένο ειδικά για λεπτούς, γυναικείους καρπούς, με στεφάνη στολισμένη με διαμάντια και εντυπωσιακή χρωματική παλέτα ως προς τα καντράν και τα λουράκια.

PATEK PHILIPPE Aquanaut 5168 G «20th Anniversary»-3

Τα γυναικεία PATEK PHILIPPE Aquanaut Luce (2004)

Φέτος η Patek Philippe γιορτάζει την 20ή επέτειο του σπορ μοντέλου Aquanaut με το νέο Aquanaut Ref. 5168G «Jumbo», που για πρώτη φορά είναι φτιαγμένο από λευκό χρυσό 18Κ. Η ελβετική εταιρεία αποδεικνύει πόσο ωραία μπορεί ένα ευγενές μέταλλο να ντύσει ένα αρρενωπό και εντυπωσιακό σπορ ρολόι, στεγανό μέχρι 120 μέτρα βάθος!

PATEK PHILIPPE Aquanaut 5168 G «20th Anniversary»-4

Με διάμετρο 42 mm, είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος μοντέλο της οικογένειας Aquanaut και παραπέμπει στο ιστορικό Nautilus, το επονομαζόμενο «Jumbo», του 1976. Πολύ ωραία η σχεδίαση της στρογγυλεμένης οκτάγωνης στεφάνης με την κάθετη σατινέ υφή, εντυπωσιακό το ντεγκραντέ μπλε καντράν με το γεωμετρικό ανάγλυφο μοτίβο που συνεχίζεται στο λουράκι από μπλε καουτσούκ.

PATEK PHILIPPE Aquanaut 5168 G «20th Anniversary»-5

Στην πρόσοψη κυριαρχεί η απλότητα: λιτοί αραβικοί αριθμοί και ενδείξεις της ώρας από λευκό χρυσό, ευθύγραμμοι δείκτες, όλα με φωτοβόλο επίστρωση, και στο 3, διακριτικά, η ημερομηνία.

PATEK PHILIPPE Aquanaut 5168 G «20th Anniversary»-6

Το κρύσταλλο ζαφειριού στην πίσω όψη του ρολογιού αποκαλύπτει τον αυτόματο manufacture caliber 324 S C, ο οποίος προσφέρει ακρίβεια -3 έως +2 δευτερόλεπτα ημερησίως. Ο κεντρικός του ρότορας είναι κατασκευασμένος από χρυσό 21Κ και φέρει σκαλισμένο τον περίφημο σταυρό Calatrava, σήμα κατατεθέν της Patek Philippe.

PATEK PHILIPPE Aquanaut 5168 G «20th Anniversary»-7

O ίδιος σταυρός κοσμεί και το κούμπωμα από λευκό χρυσό 18Κ του μπλε λουριού, το οποίο είναι ευλύγιστο, ανθεκτικό και δεν επηρεάζεται από την καθημερινή χρήση, το θαλασσινό νερό και την ηλιακή ακτινοβολία UV.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Symbol Hellas (τηλ.:  210-9359423)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή