Η Λίμνη αγαπάει τη μουσική

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταυτισμένη στη συνείδηση των περισσοτέρων ως προορισμός για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, πάσχοντες από αρθριτικά και σπηλαιοδύτες, η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι, στην πραγματικότητα, ένας προστατευόμενος τόπος σπάνιου φυσικού κάλλους που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την προσέλκυση ευρύτερου κοινού και την ένταξη της λίμνης στην πολιτιστική ζωή της πόλης, ο αρχιμουσικός και κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος επιμελείται μία σειρά κοντσέρτων κλασικής μουσικής με τίτλο «Η Λίμνη των Ηχων», που διοργανώνονται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λάτση. Η επίσημη έναρξη έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, όταν ο διεθνούς φήμης Ελληνας μαέστρος θα διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε μια ατμοσφαιρική συναυλία με τίτλο «Παραμύθια και μαγεία».

Επίτιμη προσκεκλημένη της βραδιάς θα είναι η Oυκρανή πιανίστα Αννα Φεντόροβα, διευθύντρια του νεοσύστατου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της ολλανδικής πόλης Ede. Κόρη μουσικών και διανοουμένων, η πολυβραβευμένη 27χρονη σολίστ ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών και δύο χρόνια αργότερα εμφανίστηκε στο μέγαρο της Φιλαρμονικής της Ουκρανίας, στο Κίεβο. Από τότε μέχρι σήμερα έχει, μεταξύ άλλων, συμπράξει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κρακοβίας, τη Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου και τις Συμφωνικές Ορχήστρες του Ντάλας, του Κιότο και του Μεξικού, σε χώρους όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, το Cadogan Hall του Λονδίνου και το Concertgebouw του Αμστερνταμ, όπου έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 16 χρόνων και έχει επιστρέψει πάνω από 30 φορές. Στις σημαντικές διακρίσεις που της έχουν απονεμηθεί συγκαταλέγονται το Dorothy MacKenzie Artist Recognition Scholarship Award του νεοϋορκέζικου International Keyboards Institute & Festival και το βραβείο της ελβετικής Verbier Festival Academy.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει μελωδίες από την Ωραία Κοιμωμένη του Τσαϊκόφσκι, την πρώτη σουίτα Πέερ Γκιντ και το Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα, έργο 16, του Εντβαρντ Γκριγκ και το Πουλί της Φωτιάς του Ιγκόρ Στραβίνσκι (εκδοχή του 1919), όπως επίσης και έργα του Ντβόρακ και του Ραχμάνινοφ. «Η σπάνια ομορφιά του τοπίου με τον επιβλητικό βράχο που καθρεπτίζεται στα νερά της λίμνης, ξύπνησε στη φαντασία μου τους ήχους μιας ορχήστρας με μουσική εμπνευσμένη από παραμύθια και μουσικούς ήρωες», επισήμανε ο Διονύσης Γραμμένος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του εγχειρήματος.

​​Η προπώληση έχει ξεκινήσει στο www.ticket365.gr. Εισιτήρια από 30 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή