Η τρομοκρατία δεν νίκησε τον τουρισμό στο Λονδίνο

Η τρομοκρατία δεν νίκησε τον τουρισμό στο Λονδίνο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων μηνών στη Μεγάλη Βρετανία στοίχισαν τη ζωή σε 36 ανθρώπους. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά έπληξαν το Λονδίνο, η τουριστική κίνηση γνωρίζει το τελευταίο διάστημα πρωτοφανή άνθηση. Τα τελευταία στοιχεία μιλούν για αύξηση των τουριστών κατά 42% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2016. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, οι τουρίστες στη βρετανική πρωτεύουσα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 4,5 εκατομμύρια.

Η εταιρεία Forward Keys αξιολόγησε πλήθος στοιχείων από ταξιδιωτικά γραφεία και διαπίστωσε ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα είχαν βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση. Την έρευνα αυτή επιβεβαιώνει και ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες, η εταιρεία TUI. H εκπρόσωπός της δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η ζήτηση για το Λονδίνο είναι μεγάλη. Φέτος το καλοκαίρι, οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι τουρίστες επωφελούνται από την αδύναμη στερλίνα». H Αμερικανίδα τουρίστρια Χέλεϊ δεν ανησυχεί για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

Εντελώς διαφορετική ήταν η κατάσταση στο Παρίσι μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2015. Οι κρατήσεις τότε κατέρρευσαν και άρχισαν να επιστρέφουν με πολύ αργούς ρυθμούς στα κανονικά τους επίπεδα. Μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα γιατί ο τουρισμός στο Λονδίνο εξελίσσεται διαφορετικά. Ο Ντέιβιντ Ταρς από την εταιρεία Forward Keys εκτιμά ότι για πολλούς τουρίστες έχει καθοριστική σημασία η χαμηλή ισοτιμία της στερλίνας, αλλά και ότι στο Λονδίνο μπορεί κάποιος να δει βασιλικά ανάκτορα, ιστορικά αξιοθέατα, αλλά και να επισκεφθεί μουσεία με ελεύθερη είσοδο, θέατρα και εστιατόρια με κουζίνα από όλο τον κόσμο.

Ούτε στο Μπόροου Μάρκετ, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Γέφυρα του Λονδίνου, οι τουρίστες φαίνεται να πτοούνται από τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Η Χέλεϊ λέει μόνο ότι «όσοι βρίσκονται εδώ στην αγορά παρακολουθούν πιο προσεκτικά απ’ ό,τι παλαιότερα το περιβάλλον και τους ανθρώπους που βρίσκονται σχετικά κοντά. Ομως δεν υπάρχουν μέρη όπου δεν πηγαίνω. Αργότερα θα πάμε και στη Γέφυρα του Λονδίνου».

Από την άλλη, μια νηπιαγωγός, η Σουλαμίτ από το Βερολίνο, επισκέπτεται για πρώτη φορά το Λονδίνο: «Εδώ έγιναν πολλά το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν σκεφτήκαμε ούτε μια στιγμή να ακυρώσουμε το ταξίδι μας. Για να είμαι ειλικρινής, φοβόμαστε περισσότερο μη μας κλέψουν το πορτοφόλι…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή