Βούτσης για Βαρουφάκη: «Δεν πιστεύω ότι ηχογραφούσε συνομιλίες»

Βούτσης για Βαρουφάκη: «Δεν πιστεύω ότι ηχογραφούσε συνομιλίες»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πολύ αρνητικό αποτύπωμα» αφήνει ο κ. Γ.Βαρουφάκης στην πολιτική ζωή του τόπου, υποστήριξε ο κ. Ν.Βούτσης, σημειώνοντας παράλληλα πως το αφήγημα του πρώην υπουργού Οικονομικών «είναι προφανώς άκρως υποκειμενικό, ενδεχομένως γεμάτο μυστικά και ανακρίβειες και οτιδήποτε άλλο».

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, ο κ. Ν. Βούτσης υποστήριξε ότι στη Βουλή «από εκείνη την περίοδο, όλα τα ζητήματα τα οποία είχαν τεθεί σε σχέση με τις τακτικές, με τις στρατηγικές, με την περιπέτεια της χώρας από την οποία ακόμη δεν έχουμε βγει είτε έτσι, είτε αλλιώς, γύρω από το θέμα του δανεισμού και τους χρέους, είχαν έρθει στην επιφάνεια, είχαν συζητηθεί, με τρόπο άκρως πολιτικό από όλες τις πλευρές, χωρίς ίχνος κουτσομπολιού και παραπολιτικής και μικροπολιτικής».

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο επανέρχονται τα θέματα αυτά στην επικαιρότητα «δείχνει προφανώς μία υποκειμενική διάθεση καταρχήν του ίδιου του συγγραφέα να συσκοτιστούν τα πράγματα και να υπάρξουν διχασμοί και περιπέτειες στην πολιτική ζωή του τόπου και να υπονομευθεί και η πορεία της χώρας για την κανονικοποίηση».

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού ότι έχει κάνει ηχογραφήσεις διαλόγων με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε: «Δεν πιστεύω πως το έχει κάνει ο κύριος Βαρουφάκης. Εν αντιθέσει, ενδεχομένως με παρουσίες του στο Eurogroup, που είναι ένα άτυπο όργανο και υποτίθεται ότι δεν κρατιούνται πρακτικά και που ο ίδιος έχει πει ότι για λόγους ανάγκης δικής του για να μπορεί ύστερα να διασταυρώσει το τί λεγόταν, ενδεχομένως να έχει κάνει τέτοιες ηχογραφήσεις, προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο στα Υπουργικά Συμβούλια, στα κυβερνητικά συμβούλια, πόσο μάλλον σε προσωπικές συζητήσεις με τον πρωθυπουργό». 

Τέλος, αναφερόμενος σε γνωστές δηλώσεις Βαρουφάκη περί επιθυμίας του να συγκροτηθεί Ειδικό Δικαστήριο και για εκείνον για να ακουστούν, να ερευνηθούν και να καταγραφούν όσα έγιναν την επίμαχη περίοδο, ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Ίσως ο άνθρωπός δεν έχει καμία αντίληψη τι σημαίνει για την πολιτική ζωή του τόπου, και μάλιστα μέσα από μία οκταετή περιπέτεια που έχει περάσει η κοινωνία και ο απλός λαός, να ανοίγει κανείς και να κάνει τέτοιες προκλήσεις. Είναι στα όρια, ας πούμε, του γραφικού, αυτού του τύπου οι απόψεις».

                                 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή