Ο ιταλικός Τύπος για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Ο ιταλικός Τύπος για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτενή αναφορά στην απόφαση της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές, με έκδοση πενταετούς ομολόγου, κάνει σήμερα μεγάλο μέρος του ιταλικού τύπου.

«Η βελτίωση του όλου κλίματος στην Ευρωζώνη αντανακλάται και στην Ελλάδα, η οποία, σήμερα, αποφάσισε να επιστρέψει στις αγορές» γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero.

H αριστερή εφημερίδα Il Manifesto αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα βήμα βασικής σημασίας, που γίνεται μετά από μια μακρά οικονομική κρίση και το οποίο χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από τον Ευρωπαίο επίτροπο για οικονομικά και νομισματικά θέματα, Πιερ Μοσκοβισί».

Η οικονομική εφημερίδα της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Il Sole 24 Ore υπογραμμίζει ότι «αυτή η κίνηση θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα τεστ, μέρος μιας συνολικής στρατηγικής, που να εγγυηθεί ότι η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει μόνιμα και ολοκληρωτικά στις αγορές κεφαλαίων, το επόμενο έτος».

Η οικονομική, επίσης, εφημερίδα Μilano Finanza παραθέτει άποψη του Αντόνιο Γκαρθία Πασκουάλ, οικονομολόγου της Barclays, σύμφωνα με τον οποίο «η χρονική αυτή στιγμή που επελέγη για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων, είναι θετική, τόσο μακροοικονομικά, όσο και βάσει των σημερινών δεδομένων των αγορών».

«Η Ελλάδα επιστρέφει στις χρηματαγορές, είναι η πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια» γράφει, τέλος, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το οποίο προσθέτει: «πρόσφατα αναβαθμίστηκε η προοπτική για την αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's, με την ελπίδα μιας περαιτέρω μείωσης του χρέους από μέρους των δανειστών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή