Tσίπρας σε Μοσκοβισί: «Οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα»

Tσίπρας σε Μοσκοβισί: «Οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επισκέπτεστε την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερη ημέρα, είναι η ημέρα που η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με έναν επιτυχημένο τρόπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα και το πιο ουσιαστικό βήμα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια του μνημονίου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πολύ καλές» σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, πρόσθεσε ότι «οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα» και συμπλήρωσε: «Και τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας, για το πώς θα συνεργαστούμε, ώστε να εργαστούμε, προκειμένου τον επόμενο χρόνο να ολοκληρωθεί επιτυχημένα το πρόγραμμα και να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα, για την Ελλάδα της μετά το πρόγραμμα περιόδου».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι «όπως πάντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος και εταίρος για να οργανώσουμε επιτυχημένα την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα».

Mοσκοβισί: Δεν θα ζητήσουμε για το υπόλοιπο πρόγραμμα νέα μέτρα τόσο δυσκολα 

«Η εμπιστοσύνη επανέρχεται και χρειάζεται να εργαστούμε μαζί, χέρι-χέρι, με την ελληνική κυβέρνηση για να οικοδομήσουμε μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε μια έγκαιρη επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δύο χρόνια μετά, είμαστε ένα βήμα πριν από το να οικοδομήσουμε μια ιστορία επιτυχίας, και μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα θα είναι μια ιστορία επιτυχίας για την Ευρώπη», τόνισε ο επίτροπος Οικονομίας.

Όσον αφορά στην πορεία από εδώ και πέρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι ο δρόμος ήδη υπήρξε πολύ δύσκολος και τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ζητήσουμε για το υπόλοιπο πρόγραμμα νέα μέτρα τόσο δυσκολα όσο εκείνα που ήταν αναγκαια για την ολοκλήρωση της β αξιολόγησης». Επισήμανε ότι η γ' αξιολόγηση αφορά κυρίως υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που ήδη έχουν υιοθετηθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή