Το σχόλιο του Γιάνη Βαρουφάκη για τα αγγλικά του Τσίπρα

Το σχόλιο του Γιάνη Βαρουφάκη για τα αγγλικά του Τσίπρα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχόλιο ακόμα και για τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα, για τα οποία έχει γίνει πολύς λόγος, περιλαμβάνει το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικες στο δωμάτιο».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει πως το καλοκαίρι του 2012 έδωσε μία συμβουλή στον αρχηγό τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«…Καθώς η συνάντηση μας (σ.σ. σε ξενοδοχείο στου Ψυρρή) πλησίαζε προς το τέλος της, θέλησα να δώσω στον Αλέξη μια συμβουλή, την οποία θα μπορούσε να βρει προσβλητική.“Αλέξη, αν θες να γίνεις Πρωθυπουργός, είναι επιτακτική ανάγκη να μάθεις αγγλικά”. Πίσω στο σπίτι, η Δανάη με ρώτησε πως πήγε η συνάντηση. “Είναι ευχάριστος τύπος, αλλά δεν νομίζω ότι έχει αυτό που χρειάζεται”, αποκρίθηκα. […] Στη δεύτερη συνάντησή μας, ο Αλέξης με ενημέρωσε ότι είχε ξεκινήσει μαθήματα αγγλικών και ότι είχε κάνει μεγάλη πρόοδο» αναφέρει το απόσπασμα.

Ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζει πως πράγματι ο πρωθυπουργός έκανε μεγάλα βήματα προόδου, ξεπερνώντας μάλιστα στο κομμάτι αυτό την Μέρκελ και τον Ολάντ.

«Πράγματι, λίγα χρόνια μετά, όταν έγινε Πρωθυπουργός, έτυχε να είμαι παρών σε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Τσίπρα, της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Ολάντ. Ο Αλέξης μιλούσε σαφώς καλύτερα αγγλικά από τους άλλους δύο». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή