ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Koντονής: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Ελληνες δικαστές»

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Ελληνες δικαστές», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκου Σακελλαρίου, που προκάλεσαν αίσθηση και στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης δικαιοσύνης, που φαίνεται, πως αν δεν υπάρξει κάτι άλλο, βαίνει  προς εκτόνωση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου παραβρέθηκε στο γκρέμισμα του τοίχου των γυναικείων φυλακών, αποδίδοντας ελεύθερο χώρο για πράσινο στο δήμο, αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών και στη σκληρή ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, που γινόταν αναφορά σε Τουρκία και Πολωνία, τονίζοντας ότι «προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στη Δικαιοσύνη όσοι με ευκολία εκδίδουν ανακοινώσεις που παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα» και κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση.

Ο κ. Κοντονής, επισήμαινε ότι η «κυβέρνηση έχει αποδείξει εμπράκτως την απόλυτη εμπιστοσύνη της στου Ελληνες δικαστές, υποστηρίζοντας τα θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματα τους» και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

Όλοι όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην Δικαιοσύνη και στην υπόθεση της εμπιστοσύνη στην εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας.

Τους παρακαλώ σε αυτοσυγκράτηση. Επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους να ανακαλέσουν κατηγορίες που είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές εμπράκτως, εμπράκτως το τονίζω, υποστηρίζοντας και θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματα των Ελλήνων δικαστών και αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους».

Αντιπρόεδρος Ενωησης Δικαστών: Δεν έχω ουδεμία ανάμειξη σε έκνομες ενέργειες

Απάντηση έδωσε μέσω του δικηγόρου του ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, εφέτης Αθηνών Παν. Λυμπερόπουλος σε σχέση με το δημοςίευμα του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας Documento.

H απαντησή του εχει ως εξής: 

«Σε  σχέση  με  το  δημοσίευμα  του  κυριακάτικου  φύλλου  της  εφημερίδας Documento της 23.7.2017 και την αναφορά του ονόματός μου σε δήθεν εμπλοκή μου σε έκνομες ενέργειες, που αναφέρονται σ’ αυτό, δηλώνω κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδεμία ανάμειξη έχω στην εν λόγω υπόθεση, κάθε δε αναφορά του ονόματός μου σ΄ αυτή, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, είναι ανυπόστατη, απολύτως ψευδής και συκοφαντική.

Η προσφυγή μου στην Δικαιοσύνη και τα θεσμικά όργανά της είναι για μένα η μόνη οδός για την προστασία της τιμής και υπόληψής μου και αυτό θα πράξω αμέσως».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ