Μια άλλη εκπαίδευση είναι εφικτή: υποτροφίες για όλους μέσω του Deree

Μια άλλη εκπαίδευση είναι εφικτή: υποτροφίες για όλους μέσω του Deree

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλο και περισσότεροι νέοι να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο, πιστό στις αρχές του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, προσφέρει κάθε δυνατή στήριξη στους μαθητές του. Για το σκοπό αυτό, έχει καταρτίσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης, η χρηματοδότησή του οποίου προέρχεται από ίδιους πόρους του Κολλεγίου, αλλά και από τη συμβολή των υποστηρικτών του εκπαιδευτικού έργου του.

Η σημερινή οικονομική συγκυρία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, για το οποίο η ανάπτυξη και η ευημερία της χώρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αποστολής του. Με αυτό το σκεπτικό διευρύνει περισσότερο το πρόγραμμα υποτροφιών του, ώστε να «αγκαλιάσει» ακόμα περισσότερους νέους. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, το Deree θα διαθέσει 3,8 εκατομμύρια ευρώ σε σπουδαστές μέσω ακαδημαϊκών υποτροφιών, υποτροφιών οικονομικής στήριξης και μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης. Ήδη το περασμένο ακαδημαϊκό έτος, 9 στους 10 σπουδαστές που αιτήθηκαν κάποιου είδους οικονομική στήριξη, την έλαβαν.

Οι υποτροφίες στο Deree προέρχονται από κληροδοτήματα και καλύπτουν έως και 100% των διδάκτρων. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι με βαθμό απολυτηρίου από 17 και πάνω δικαιούνται υποτροφίες από 25% έως 50% ενώ τα κριτήρια για να λάβει κανείς υποτροφία δεν εξαντλούνται στις επιδόσεις, αλλά περιλαμβάνουν την εθνικότητα, τον τομέα σπουδών, τον τόπο καταγωγής και φυσικά τις οικονομικές ανάγκες κάθε φοιτητή. Παράλληλα, το Deree δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του να εργάζονται σε διοικητικά γραφεία εντός του οργανισμού, με ελαστικό ωράριο, προσφέροντάς τους οικονομική υποστήριξη και σημαντική επαγγελματική προϋπηρεσία.

Οι υποτροφίες του Deree απευθύνονται επίσης και σε φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων. Από το 2014, το Deree έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων». Πρόκειται για μια ενέργεια που έχει σκοπό να καταπολεμήσει την ανεργία στην Ελλάδα, και σε αυτό το πνεύμα, οι αριστούχοι ενθαρρύνονται, παράλληλα με τις σπουδές τους στα κρατικά πανεπιστήμια, να ενισχύσουν το πτυχίο τους με την απόκτηση μίας από τις 43 υποειδικότητες (minors) που προσφέρονται στο Κολλέγιο. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα, το Deree μετρά 145 υπότροφους του ΙΣΝ.

Από το σύνολο των υποτροφιών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αθλητικές υποτροφίες, με το Deree να δίνει μεγάλη έμφαση στις αθλητικές επιδόσεις των φοιτητών του. Έτσι, οι αθλητές που φοιτούν στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εντατικό αθλητικό πρόγραμμα και παράλληλα να απολαμβάνουν εκπαίδευση με τις προδιαγραφές του Deree. Οι αθλητικές υποτροφίες καλύπτουν: το βόλεϊ γυναικών, το μπάσκετ ανδρών και γυναικών και το ποδόσφαιρο ανδρών.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης μπορούν να απευθυνθούν στους συμβούλους υποτροφιών του Deree, οι οποίοι θα τους καθοδηγήσουν για το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, στα τηλέφωνα 210 600 9800 εσωτ. 1304, 1305, 1306, 1327 ή στέλνοντας mail στο [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή