Επίσημη απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλικά εγκλήματα στον οικονομικό διευθυντή του Βατικανού

Επίσημη απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλικά εγκλήματα στον οικονομικό διευθυντή του Βατικανού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού καρδινάλιος Τζορτζ Πελ έφθασε σε δικαστήριο στην πατρίδα του Αυστραλία χθες, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες σεξουαλικών εγκλημάτων. Πρόκεται για το πιό υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που αντιμετωπίζει τέτοιες κατηγορίες.

Ο Πελ, 76, ανώτατος σύμβουλος του Πάπα Φραγκίσκου, οδηγήθηκε στην αίθουσα των δικαστηρίων της Μελβούρνης από αστυνομικούς περνώντας από μια μεγάλη συγκέντρωση δημοσιογράφων, διαδηλωτών και υποστηρικτών.

Τον περασμένο μήνα η αστυνομία της Αυστραλίας απήγγειλε στον Πελ κατηγορίες για "ιστορικά σεξουαλικά παραπτώματα" από πολλαπλούς ενάγοντες.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Πελ είπε ότι προσβλέπει στην ημέρα που θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταπολεμήσει τις κατηγορίες που υποστηρίζει ότι είναι ψευδείς.

Ενώ ανέβαινε τα σκαλοπάτια του κτιρίου όπου στεγάζονται τα δικαστήρια, οι διαδηλωτές φώναζαν εναντίον του. Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στα μμε.

Η εμφάνιση του Πελ ενώπιον των δικαστών αναμενόταν να είναι σύντομη, ίσα για να απαγγείλουν επίσημα τις κατηγορίες εναντίον του οι εισαγγελείς. Το αυστραλιανό δικαστικό σύστημα δεν απαιτεί την προβολή ρητής ένστασης εκ μέρους του κατηγορούμενου. Η δίκη αναμένεται να αρχίσει σε μετέπειτα ημερομηνία.

Ο Πελ βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια ως οικονομικός υπουργός του Φραγκίσκου, θέση που κατέχει από το 2014.

Σε κατάθεσή του πέρυσι σε έρευνα που είχε υποστηρίξει η αυστραλιανή κυβέρνηση για κακοποίηση παιδιών, ο Πελ είχε πει ότι η εκκλησία πήρε "καταστροφικές" αποφάσεις να μην πιστέψει τα παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση, μεταθέτοντας ιερείς από ενορία σε ενορία, και βασιζόμενη υπερβολικά σε συμβουλές ιερέων για να λυθεί το πρόβλημα.

(Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή