Θρίαμβος για το πόλο, με Ουγγαρία στους «4»

Θρίαμβος για το πόλο, με Ουγγαρία στους «4»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία… ανάσα από την κατάκτηση ενός μεταλλίου βρίσκεται η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι διεθνείς μας επικράτησαν του Μαυροβουνίου με 12-7 και προκρίθηκαν, για 4η φορά στην ιστορία, σε ημιτελικούς παγκοσμίου πρωταθλήματος. Aύριο θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε έναν από τους καλύτερούς του αγώνες. Η αμυντική γραμμή με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Φλέγκα (απέκρουσε πέναλτι) αποσυντόνισε τους παίκτες του Μαυροβουνίου.

Το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με 1-0 υπέρ των διεθνών μας και από εκεί και πέρα στο κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος», στο Νησί της Μαργαρίτας, υπήρχε μόνο μία ομάδα. Οι αθλητές του Βλάχου, με όπλο πάντα την άμυνα, προηγήθηκαν με 4-0, 5-1 και 10-2, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Από εκεί και πέρα άρχισαν να κάνουν οικονομία δυνάμεων για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η εθνική είχε 5/7 στον παίκτη παραπάνω και το Μαυροβούνιο 1/5.

«Κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι. Οταν φτάνεις να προηγείσαι του Μαυροβουνίου 10-2, αυτό σημαίνει ότι έχεις κάνει το τέλειο παιχνίδι. Στην άμυνα δεν δεχόμασταν γκολ, είχαμε κλείσει όλους τις τρόπους που σκοράρουν. Στον λιγότερό μας φαινόταν ότι δεν παίζουμε με αριθμητικό μειονέκτημα. Δείξαμε αυτοθυσία στην άμυνα. Είχαμε μεγάλη θέληση. Ολα τα μεγάλα παιχνίδια κερδίζονται στην άμυνα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή