Ν.Δ.: Eπιστροφή στο παρελθόν

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ουκ ολίγες φορές έχει στηλιτεύσει στον δημόσιο λόγο του τον τρόπο με τον οποίο άσκησε αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας, πριν από την άνοδό του στην εξουσία. Aντιπολίτευση, που στηρίχθηκε πάνω στην πλήρη άρνηση, ακόμα και σε εκείνα που είχαν εμφανώς θετικό πρόσημο.

Πάνω στη λογική αυτή βασίστηκε και το σχόλιο του εκπροσώπου του κόμματος Β. Κικίλια, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η Ν.Δ. δεν θα μπει στη λογική ενός καταστροφικού παιχνιδιού με ακραίο και τυφλό τρόπο, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως αν συμβεί κάτι θετικό για τη χώρα, η Ν.Δ. είναι έτοιμη να το καλωσορίσει. Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «θετικό βήμα» την έξοδο μετά τρία χρόνια στις αγορές, αλλά τόνισε πως αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επιστροφή στο παρελθόν, υπενθυμίζοντας πως αν δεν είχε ανακοπεί η πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά, θα δανειζόμασταν τώρα με χαμηλότερο επιτόκιο. Μάλιστα, τα τρία αυτά χαμένα χρόνια ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. τα περιέγραψε με έναν ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, λέγοντας πως «ήμασταν στον πρώτο όροφο, η κυβέρνηση μας έριξε στο υπόγειο και τώρα επιχειρεί να μας ανεβάσει στο ισόγειο».

Στη Ν.Δ. ωστόσο δεν υιοθετούν σε καμία περίπτωση τη λογική ΣΥΡΙΖΑ, που το 2014 έκανε λόγο για στημένη έξοδο στις αγορές, αντίθετα επιζητούν, ει δυνατόν, το μέγιστο δυνατό όφελος για τη χώρα, μέσα από μια εποικοδομητική αντιπολίτευση. Αυτό αποτυπώθηκε και στην αποστροφή του «γαλάζιου» εκπροσώπου πως «όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, με την υπεύθυνη στάση του, συμβάλλει στην αποκατάσταση μιας αξιόπιστης προοπτικής για τη χώρα».

Επί της ουσίας τώρα, στην Πειραιώς θεωρούν πως η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να ενταχθεί στο γενικότερο επικοινωνιακό παίγνιο που επιχειρεί το Μαξίμου σε μια σειρά θεμάτων. Γι’ αυτό τον λόγο, ο κ. Κικίλιας κάλεσε την κυβέρνηση η έξοδος να συνοδευτεί από μια δομημένη στρατηγική και να μην αποτελέσει μια ευκαιριακή κίνηση επικοινωνιακού πυροτεχνήματος.

Το βέβαιο είναι –και τονίζεται σε όλους τους τόνους– πως παρότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν πέτυχε κάποια φυγή προς τα εμπρός, αλλά μόνο την επιστροφή στα όσα είχαν ήδη κατακτηθεί το 2014, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να διολισθήσει σε δημαγωγικής φύσης αντιπολίτευση, όπως κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι έκανε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι ζήτημα αρχών», σχολιάζουν σχετικά στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας την παγιωμένη αντίληψη στο στρατόπεδο της Kεντροδεξιάς, πως η Ν.Δ. θα έρθει στην εξουσία λέγοντας μόνο αλήθειες.

Σε εγρήγορση

Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας, δίνοντας έμφαση και στο άλλο μείζον θέμα που κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα, αυτό των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, κάλεσε σε εγρήγορση τους πολίτες για την υπεράσπιση της δημοκρατικής ομαλότητας, απέναντι σε εκείνους που «χύνουν δηλητήριο διχασμού», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Από την αντιπολιτευτική βεντάλια δεν απουσίαζε και το ζήτημα του ελέγχου των ΜΜΕ, με το νέο σχέδιο για τον έλεγχο και της ιδιωτικής διαφήμισης να χαρακτηρίζεται «καθεστωτικό» και τη Ν.Δ. να προαναγγέλλει πως αν τελικά ψηφιστεί, εκείνη θα το καταργήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή