Πάνω από 62.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα – 112 νέες αφίξεις χθες

Πάνω από 62.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα – 112 νέες αφίξεις χθες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη, το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, η κατάσταση των προσφυγικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου διαμορφώνεται  ως εξής:

Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται μέχρι στιγμής στα νησιά ανέρχεται σε 15.222 άτομα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων εντοπίζεται στη Λέσβο, όπου 4.752 άτομα φιλοξενούνται σε δομές και 1485 σε χώρους φιλοξενίας της UNCHR των λοιπών ΜΚΟ και μην ανοικτών κρατικών δομών.

Στη λίστα ακολουθεί η Χίος με 2018 άτομα να διαμένουν στις δομές και 1485 στους προαναφερθέντες χώρους φιλοξενίας, η Σάμος, η Λέρος, η Κως και άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

112 νέες αφιξεις προσφύγων σημειώθηκαν στο σύνολο των νησιών με τον κύριο όγκο να καταφθάνει στη Λέσβο (ήτοι 77 άτομα).

Όσον αφορά την ηπειρωτική χώρα, ο μεγαλύτερος αριθμών προσφύγων εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το σύνολο των διαβιούντων σε οργανωμένες δομές υπολογίζεται σε 3192 άτομα.

Τέλος σύμφωνα με ενημέρωση που εξέδωσε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης εχθές, ημέρα Τρίτη, το σύνολο των προσφύγων σε όλη την επικράτεια είναι 62.407 άτομα.

Πάνω από 62.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα – 112 νέες αφίξεις χθες-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή