ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή η τελευταία όρκα που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία

Μία όρκα και ο εκπαιδευτής της στη διάρκεια επίδειξης στο θεματικό πάρκο Seaworld.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

H τελευταία φάλαινα-δολοφόνος – όρκα, που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία από το πρόγραμμα αναπαραγωγής του Seaworld, πέθανε τη Δευτέρα στο πάρκο της εταιρείας στο Σαν Αντόνιο. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το ηλικίας μόλις τριών μηνών θηλαστικό, που ονομαζόταν Κιάρα, πέθανε τη Δευτέρα. Η ανακοίνωση Τύπου της Seaworld αναφέρει ότι κτηνίατροι παρακολουθούσαν τη φάλαινα το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να τη θεραπεύσουν από κάποια λοίμωξη, χωρίς ωστόσο οι προσπάθειές τους να αποδώσουν καρπούς. Η κτηνιατρική ομάδα πρόκειται να πραγματοποιήσει νεκροτομή, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του θηλαστικού, αλλά η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει εβδομάδες.

Τέλος στο πρόγραμμα

Τον Μάρτιο του 2016 η Seaworld ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μετά πολλά χρόνια έντονων διαμαρτυριών από φιλοζωικές οργανώσεις. Η Κιάρα ήταν κόρη της 26χρονης Τακάρα και γεννήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά είχε συλληφθεί πριν από την ανακοίνωση του τερματισμού του προγράμματος αναπαραγωγής. Η εγκυμοσύνη στις φάλαινες-δολοφόνους διαρκεί 18 μήνες. Η Seaworld εξακολουθεί να έχει σε αιχμαλωσία 22 φάλαινες αυτού του είδους στις ΗΠΑ. Η νεαρότερη, η Αμάγια, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Πριν από μερικές ημέρες ο ηθοποιός Τζέιμς Κρόμγουελ συνελήφθη στο Seaworld του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, σε διαμαρτυρία της PETA για την κακομεταχείριση των φαλαινών-όρκα.

Ο Κρόμγουελ και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι σε αστυνομικό τμήμα, επειδή παρεμπόδισαν το φημισμένο σόου με φάλαινες «Orca Encounter» στο Seaworld.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ