Νεκρή η τελευταία όρκα που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία

Νεκρή η τελευταία όρκα που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τελευταία φάλαινα-δολοφόνος – όρκα, που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία από το πρόγραμμα αναπαραγωγής του Seaworld, πέθανε τη Δευτέρα στο πάρκο της εταιρείας στο Σαν Αντόνιο. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το ηλικίας μόλις τριών μηνών θηλαστικό, που ονομαζόταν Κιάρα, πέθανε τη Δευτέρα. Η ανακοίνωση Τύπου της Seaworld αναφέρει ότι κτηνίατροι παρακολουθούσαν τη φάλαινα το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να τη θεραπεύσουν από κάποια λοίμωξη, χωρίς ωστόσο οι προσπάθειές τους να αποδώσουν καρπούς. Η κτηνιατρική ομάδα πρόκειται να πραγματοποιήσει νεκροτομή, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του θηλαστικού, αλλά η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει εβδομάδες.

Τέλος στο πρόγραμμα

Τον Μάρτιο του 2016 η Seaworld ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μετά πολλά χρόνια έντονων διαμαρτυριών από φιλοζωικές οργανώσεις. Η Κιάρα ήταν κόρη της 26χρονης Τακάρα και γεννήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά είχε συλληφθεί πριν από την ανακοίνωση του τερματισμού του προγράμματος αναπαραγωγής. Η εγκυμοσύνη στις φάλαινες-δολοφόνους διαρκεί 18 μήνες. Η Seaworld εξακολουθεί να έχει σε αιχμαλωσία 22 φάλαινες αυτού του είδους στις ΗΠΑ. Η νεαρότερη, η Αμάγια, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Πριν από μερικές ημέρες ο ηθοποιός Τζέιμς Κρόμγουελ συνελήφθη στο Seaworld του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, σε διαμαρτυρία της PETA για την κακομεταχείριση των φαλαινών-όρκα.

Ο Κρόμγουελ και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι σε αστυνομικό τμήμα, επειδή παρεμπόδισαν το φημισμένο σόου με φάλαινες «Orca Encounter» στο Seaworld.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή