Σιντριβάνια χωρίς νερό στο Βατικανό

Σιντριβάνια χωρίς νερό στο Βατικανό

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Το Βατικανό έκλεισε την υδροδότηση όλων των σιντριβανιών, συμπεριλαμβανομένων δύο μπαρόκ αριστουργημάτων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου αλλά και στους κήπους του, για να εξοικονομήσει νερό. Αιτία της οικολογικής απόφασης της Αγίας Εδρας υπήρξε η παρατεταμένη ξηρασία, που επηρεάζει τα δύο τρίτα των αγροτικών περιοχών της Ιταλίας καθώς και την πρωτεύουσα Ρώμη.

Η ενέργεια συνάδει με τα διδάγματα του Πάπα Φραγκίσκου, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο σάιτ του Βατικανού. Συνολικά περίπου 100 σιντριβάνια σφραγίστηκαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Βατικανού, που λαμβάνεται τέτοιου είδους απόφαση, σχολίασε εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας.

«Αυτός είναι ο τρόπος να δείξει την αλληλεγγύη του το Βατικανό με τη Ρώμη, καθώς η Ρώμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση και απορρέει από την κοσμοθεωρία του Πάπα σε θέματα οικολογίας. Δεν μπορείς να σπαταλάς και ορισμένες φορές πρέπει να είσαι πρόθυμος να κάνεις θυσίες», εξήγησε ο Γκρεγκ Μπερκ στην τηλεόραση του Ρόιτερς.  Αυτό τον μήνα η Ρώμη έχει δεχθεί 72% λιγότερη βροχή από ό,τι συνήθως και 74% λιγότερο από τα φυσιολογικά επίπεδα τον Ιούνιο. Η λειψυδρία έχει στοιχίσει στην ιταλική αγροτική παραγωγή περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ και δύο επαρχίες στη βόρεια Ιταλία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πρωτεύουσα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή την παροχή νερού με δελτίο αφότου ανεστάλη η άντληση νερού από την παρακείμενη λίμνη Μπρατσιάνο.

Το πρόβλημα της λειψυδρίας παραμένει μείζονος σημασίας είδηση στην ιταλική επικαιρότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, η απόφαση για οκτάωρη διακοπή της παροχής νερού στην Αιώνια Πόλη, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από την επόμενη Παρασκευή, θα αναθεωρηθεί. Τα σπίτια στη Ρώμη, τα ξενοδοχεία, οι εμπορικές επιχειρήσεις και όλα τα άλλα κτίρια και υπηρεσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συνεχίσουν να υδροδοτούνται κανονικά για τις επόμενες δέκα ημέρες. Στη συνέχεια, θα επανεξεταστεί το όλο θέμα και αν το φαινόμενο της λειψυδρίας δεν έχει μειωθεί, τότε μπορεί να υιοθετηθούν έκτακτα μέτρα, με ανά διαστήματα διακοπές της υδροδότησης, ιδίως στις βόρειες συνοικίες της πρωτεύουσας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή