Το φθινόπωρο ξεκινούν τα έργα της Fraport στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Το φθινόπωρο ξεκινούν τα έργα της Fraport στο αεροδρόμιο της Ρόδου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν «Διαγόρα» αντάξιο της νήσου που τον φιλοξενεί, υποσχέθηκε πριν από λίγες ημέρες η Fraport στους φορείς του νησιού. Την υπόσχεση έδωσε ο επικεφαλής της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσίνελ σε φορείς της νήσου Ρόδου, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα. Η υπόσχεσή του αφορά το αεροδρόμιο «Διαγόρας», τη διαχείριση του οποίου ανέλαβε η Fraport από τον περασμένο Απρίλιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσίνελ, η εταιρεία δεν έχει ένα μαγικό ραβδί για τη μεταμόρφωση των αερολιμένων. «Τα προβλήματα του αεροδρομίου δεν εξαφανίζονται με κάποιο “μαγικό ραβδί”», είπε. «Απαιτούνται», πρόσθεσε, «μεγάλα έργα και βελτιώσεις στη λειτουργία του. Στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής μας έχουμε ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινή λειτουργία του αεροδρομίου, αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματά του. Εάν είχαμε ξεκινήσει τα έργα αυτά μέσα στο καλοκαίρι», κατέληξε ο κ. Τσίνελ, «θα περιοριζόταν η χωρητικότητα του αεροδρομίου και θα αυξανόταν πολύ η ταλαιπωρία των επιβατών».

Tα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece στους φορείς της Ρόδου –τα οποία θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο– περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, την ανακαίνιση του τερματικού σταθμού και την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση των σταθμών check-in κατά 13% (από 40 σε 45), την αύξηση των σημείων και ζωνών ασφαλείας κατά 71% (από 7 σε 12), την αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών κατά 15% (από 16 σε 18), την αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών κατά 25% (από 4 σε 5) και την αύξηση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 29%. Ο κ. Τσίνελ είπε ακόμη ότι στον αεροσταθμό θα λειτουργήσουν τα δύο εστιατόρια που υπάρχουν ήδη αλλά δεν λειτούργησαν ποτέ, ενώ θα προστεθούν και άλλες εμπoρικές χρήσεις.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των επιβατών του αερολιμένα, το 2017 προμηνύεται να είναι θετικό. Σύμφωνα με τον κ. Ζίνελ, μέσα στους πρώτους έξι μήνες χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο «Διαγόρας» 136.000 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Η Fraport επισημαίνει ότι και το 2016 σημειώθηκε σημαντική αύξηση επιβατών, της τάξης του 7,9%, και οι επιβάτες που χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο «Διαγόρας» ανήλθαν σε 364.000.

Τα σχέδια της Fraport παρουσιάστηκαν στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου. Μιλώντας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Πάππου δήλωσε ότι το Επιμελητήριο στηρίζει την επιχειρηματικότητα και ότι η τοπική κοινωνία περιμένει ένα αεροδρόμιο το οποίο θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή