Εντονο ενδιαφέρον για ακίνητα στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» από ξένους

Εντονο ενδιαφέρον για ακίνητα στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» από ξένους

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» εντοπίζεται το 80% της ζήτησης για την απόκτηση κατοικίας στις παράκτιες περιοχές της Αττικής. Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην ακτογραμμή που εκτείνεται από τα νότια προάστια μέχρι το Σούνιο (Λ. Αθηνών-Σουνίου) απολαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της ζήτησης, ενώ υψηλό είναι και το αγοραστικό ενδιαφέρον σε Λούτσα (Αρτέμιδα) και Ραφήνα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της βάσης δεδομένων του ηλεκτρονικού δικτύου αγγελιών ακινήτων Spitogatos, σύμφωνα με σχετική ανάλυση που πραγματοποιήθηκε.

Παράλληλα, οι τιμές στις εν λόγω περιοχές εμφανίζονται σταθεροποιημένες τον τελευταίο χρόνο, καθώς έχει ενισχυθεί σημαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον, τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους (κυρίως εκτός Ε.Ε.) αγοραστές, οι οποίοι αναζητούν ακίνητα κοντά στη θάλασσα, με στόχο την εκμετάλλευσή τους. Σύμφωνα με φορείς της αγοράς ακινήτων, μία κατηγορία αγοραστών αφορά εκείνους που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αναζητούν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν να αιτηθούν άδεια παραμονής για τους ίδιους και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Μια άλλη κατηγορία αγοραστών από το εξωτερικό αφορά ανθρώπους οι οποίοι κινούνται για την απόκτηση διαμερισμάτων με θέα στη θάλασσα, προκειμένου να τα μισθώσουν μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών, όπως η Airbnb.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της Spitogatos, το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης αφορά ακίνητα σε Βάρκιζα, Λαγονήσι, Βουλιαγμένη, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Βούλα, Κάτω Γλυφάδα και Σούνιο.

Ολη αυτή η περιοχή αναμένεται να αποτελέσει την «καρδιά» της Αττικής σε επίπεδο επαγγελματικό, εκπαιδευτικό, εμπορικό, τουριστικό και πολιτισμικό τα επόμενα χρόνια, εφόσον ασφαλώς υλοποιηθούν τα επενδυτικά σχέδια που εξελίσσονται αυτήν την περίοδο, αρχής γενομένης ασφαλώς από την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκεί δρομολογούνται συγκροτήματα κατοικιών, γραφείων, εμπορικά κέντρα, ένα καζίνο-ξενοδοχείο, διεθνής πόλος έλξης επισκεπτών, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην Ευρώπη και πληθώρα άλλων χρήσεων πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Πέραν του Ελληνικού, σε τροχιά ολοκλήρωσης οδεύει τον επόμενο χρόνο και ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Σύμφωνα, μάλιστα, με εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς, οι παραπάνω επενδύσεις αναμένεται να λειτουργήσουν και ως κίνητρο για νέο επενδυτικό ενδιαφέρον και στο τμήμα από τη Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο, το οποίο σήμερα είναι λιγότερο ανεπτυγμένο, περιλαμβάνοντας περιοχές, όπως το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα και η Ανάβυσσος. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι οι τιμές των κατοικιών σε όλο το τμήμα της ακτογραμμής μέχρι το Σούνιο συγκεντρώνουν σημαντικές προοπτικές ανόδου κατά τα επόμενα χρόνια, υπό την προϋπόθεση ασφαλώς ότι η οικονομία θα έχει επιστρέψει σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή