ΕΛΛΑΔΑ

Παραδίδεται στην κυκλοφορία το τρίτο τμήμα της Ιόνιας Οδού, Αμφιλοχίας - Αρτας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το τρίτο τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Αμφιλοχία έως Άρτα μήκους 27 χλμ παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία. Το νέο κομμάτι ενώνεται με το -ήδη σε κυκλοφορία- τμήμα Άρτας- Πέρδικας Ιωαννίνων (53 χλμ), δημιουργώντας έναν ενιαίο αυτοκινητόδρομο 182 χλμ, από το Αντίρριο έως την Πέρδικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κοινοπραξίας Νέα Οδός, που κατασκευάζει και διαχειρίζεται την Ιόνια Οδό, με το νέο τμήμα παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου. Κατά συνέπεια, η διάρκεια της διαδρομής από τον κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας μειώνεται σχεδόν στο μισό (από 40 λεπτά που διαρκεί σήμερα μέσω υφιστάμενης εθνικής οδού, δε θα ξεπερνά τα 20 λεπτά μέσω της Ιόνιας Οδού). Το σύνολο του τμήματος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης σε όλο το μήκος του, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί.

Η παράδοση του τέταρτου και τελευταίου τμήματος (Πέρδικα Ιωαννίνων- Εγνατία), μήκους 14 χλμ, τοποθετείται θα γίνει τον Αύγουστο.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ