Παραδίδεται στην κυκλοφορία το τρίτο τμήμα της Ιόνιας Οδού, Αμφιλοχίας – Αρτας

Παραδίδεται στην κυκλοφορία το τρίτο τμήμα της Ιόνιας Οδού, Αμφιλοχίας – Αρτας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρίτο τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Αμφιλοχία έως Άρτα μήκους 27 χλμ παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία. Το νέο κομμάτι ενώνεται με το -ήδη σε κυκλοφορία- τμήμα Άρτας- Πέρδικας Ιωαννίνων (53 χλμ), δημιουργώντας έναν ενιαίο αυτοκινητόδρομο 182 χλμ, από το Αντίρριο έως την Πέρδικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κοινοπραξίας Νέα Οδός, που κατασκευάζει και διαχειρίζεται την Ιόνια Οδό, με το νέο τμήμα παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου. Κατά συνέπεια, η διάρκεια της διαδρομής από τον κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας μειώνεται σχεδόν στο μισό (από 40 λεπτά που διαρκεί σήμερα μέσω υφιστάμενης εθνικής οδού, δε θα ξεπερνά τα 20 λεπτά μέσω της Ιόνιας Οδού). Το σύνολο του τμήματος διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης σε όλο το μήκος του, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται 5 γέφυρες, 22 άνω και κάτω διαβάσεις και 34 οχετοί.

Η παράδοση του τέταρτου και τελευταίου τμήματος (Πέρδικα Ιωαννίνων- Εγνατία), μήκους 14 χλμ, τοποθετείται θα γίνει τον Αύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή