Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ σε Δυτική Αττική και κοσμικά θέρετρα

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ σε Δυτική Αττική και κοσμικά θέρετρα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον απολογισμό από την έως τώρα εφαρμογή του ειδικού προγράμματος αστυνόμευσης σε Δυτική Αττική, Λαγανά Ζακύνθου, Χερσόνησο Ηρακλείου και Κάβο Κέρκυρας έκανε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου υπό τον γεν. γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και σύσσωμης της ηγεσίας της αστυνομίας.

Σύμφωνα με στοιχειά που έδωσε η ΕΛΑΣ στη δημοσιότητα,  στο πλαίσιο των παραπάνω εντατικών ελέγχων τις τελευταίες εβδομάδες στις τέσσερις περιοχές έχουν γίνει χιλιάδες συλλήψεις ενώ όπως προαναγγέλθηκε οι ειδικές δράσεις θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και τους υπόλοιπους μήνες.

Συγκεκριμένα  στη Δυτική Αττική από τις 15 Ιουνίου έως τις  21 Ιουλίου βεβαιωθήκαν 1846 παραβάσεις, προσήχθησαν 3135 άτομα ενώ κατασχεθήκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών. Εγιναν, ακόμη 651 συλλήψεις, οι περισσότερες για όπλα, ναρκωτικά, και παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στο Λαγανά, όπου πριν λίγες μέρες γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου 22χρονος Αμερικανός τουρίστας, αντίστοιχα από 1η Ιουνίου έως 23 Ιουλίου έχουν γίνει 257 συλλήψεις από την αστυνομία, για ναρκωτικά παραεμπόριο, ηχορύπανση, μέθη και παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Επίσης, εχουν βεβαιωθεί 92 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ και καφετέριες) ενώ έχουν κατασχεθεί 7000 αμπούλες αερίου γέλιου.

Σε αντίστοιχες δράσεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ σε Χερσόνησο και Κάβο, οπού έχουν γίνει συλλήψεις για ναρκωτικά, μέθη, παραεμπόριο κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή