Λευκός Οίκος: «Στρατιωτική η απόφαση» Τραμπ περί απαγόρευσης διεμφυλικών στο στρατό

Λευκός Οίκος: «Στρατιωτική η απόφαση» Τραμπ περί απαγόρευσης διεμφυλικών στο στρατό

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει σε διαφυλικά πρόσωπα να υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι μια στρατιωτική απόφαση και ο Λευκός Οίκος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με το Πεντάγωνο για να καθορίσει τον τρόπο εφαρμογής της πολιτικής αυτής, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Άμυνας χρειάζεται να συνεργαστούν για να καθορίσουν την νόμιμη εφαρμογή αυτής της πολιτικής. . . και φαντάζομαι ότι το υπουργείο Άμυνας θα αναλάβει την πρωτοβουλία σχετικά με αυτό το θέμα», τόνισε η Σάντερς σε μια συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με αναρτήσεις του στο Twitter γνωστοποίησε την απόφασή του αυτή, επικαλούμενος το «τρομερό ιατρικό κόστος» και τη «διαταραχή» που θα έφερναν οι διαφυλικοί στο στράτευμα.

«Έπειτα από διαβουλεύσεις με τους στρατηγούς μου και ειδικούς για στρατιωτικά ζητήματα, σας ενημερώνω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα αποδεχθεί ούτε θα επιτρέψει (…) σε διεμφυλικά άτομα να υπηρετούν στον στρατό των ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. 

Ο λόγος που επικαλέστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν «τα τρομερά ιατρικά κόστη» που θα συνεπαγόταν μια τέτοια απόφαση.

«Ο στρατός μας χρειάζεται να επικεντρωθεί σε μια αποφασιστική και ολοκληρωτική νίκη και δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των τρομερών ιατρικών δαπανών και των διαταραχών που θα έφερναν τα διεμφυλικά άτομα στον στρατό. Ευχαριστώ», έγραψε συγκεκριμένα ο Τραμπ. 

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται να αναχαιτίσει χρόνια προσπαθειών κατά τον διακρίσεων στον αμερικανικό στρατό και να ακυρώσει το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα, όπου σκόπευε να δώσει τέλος στη μη-συμμετοχή των διεμφυλικών ατόμων στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις,  το οποίο είχε εγκριθεί και από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και βρισκόταν υπό τελική αξιολόγηση. 

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως τόσο για την εφαρμογή της απαγόρευσης σε διεμφυλικά άτομα να υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, όσο και για την άρση της, οι λόγοι που επικαλέστηκαν από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις είναι οι ίδιοι.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα στήριξε την άρση απαγόρευσης, στο γεγονός πως δεν επιβάρυνε με κανέναν τρόπο τον αμερικανικό στρατό αφού ο αριθμός των εν λόγω ήταν ιδιαίτερα μικρός. 

(Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή