«Εμπειρότατοι πιλότοι» οι δύο νεκροί του αεροσκάφους που κατέπεσε στη Λάρισα

«Εμπειρότατοι πιλότοι» οι δύο νεκροί του αεροσκάφους που κατέπεσε στη Λάρισα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους όπου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της αστυνομίας, 10 οχήματα και 23 άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και ελικόπτερο του Στρατού.

Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Λάρισας, Χρήστο Λυτάρη, το μικρό αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στον διάδρομο προσγείωσης 17 του αεροδρομίου της Αερολέσχης.

«Αυτή την στιγμή είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της πτώσης» ανέφερε ο κ.Λυτάρης , σημειώνοντας πως «και οι δύο επιβαίνοντες ήταν εμπειρότατοι πιλότοι, καλοί γνώστες αλλά και πολύ καλοί χειριστές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους».

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος που κατέπεσε, ανήκε στον άτυχο επιχειρηματία Διονύση Τσεκούρα, ο οποίος μαζί με τον υποσμηναγό Νίκο Γρηγορίου ήταν μέλη της Αερολέσχης Λάρισας.

Το μεσημέρι αναμένονται και τα αποτελέσματα των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους

(Πηγή: ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή