Γαλλία: 12.000 εκτοπισμένοι λόγω πυρκαγιών στην Κυανή Ακτή

Γαλλία: 12.000 εκτοπισμένοι λόγω πυρκαγιών στην Κυανή Ακτή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την απομάκρυνση περισσότερων των 12.000 ανθρώπων από τις κατοικίες τους διέταξαν οι γαλλικές αρχές, εξαιτίας της εξάπλωσης των δασικών πυρκαγιών στον νομό του Βαρ στη νότια Γαλλία.

Η μεγάλη εστία πυρκαγιάς, που ξέσπασε χθες στην κοινότητα Λα-Λοντ-λε-Μορ, υπό τον φόβο να μετακινηθεί εξαιτίας των θυελλωδών θερμών ανέμων προς το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Μπορμ, υποχρέωσε χιλιάδες κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε κλειστά γυμναστήρια και δημοτικά κτίρια, με χιλιάδες κατασκηνωτές να καταφεύγουν σε παραλίες της περιοχής σε αναζήτηση ασφάλειας. Ο πύραρχος Ερίκ Μαρτέν, της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Βαρ, είπε μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM-TV ότι σχεδόν 600 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, που έκαψαν ήδη περισσότερα από 13.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Το αεροδρόμιο της Τουλόν, σε απόσταση 30 χλμ. από τη Λα Λοντ, αναγκάσθηκε να διακόψει προσωρινά χθες το πρωί τη λειτουργία του, ενώ οι επισκέψεις στο δημοφιλές για τους τουρίστες φρούριο του Μπρεγκανσόν ανεστάλησαν για λίγες ώρες χθες το πρωί. Πυρκαγιά μικρής έκτασης ξέσπασε και στα όρια του δήμου του κοσμοπολίτικου Σεν Τροπέ.

Το πυκνό δάσος κωνοφόρων των μεσογειακών ακτών της Γαλλίας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις δασικές πυρκαγιές, ιδίως σε περιόδους μεγάλης ξηρασίας, όπως αυτή που διάγει αυτό το καλοκαίρι η περιοχή.

Σε χθεσινές ανακοινώσεις της, η πυροσβεστική προειδοποιούσε τους κατοίκους να μην υποκύψουν στον πανικό και να μην απασχολούν άσκοπα τις τηλεφωνικές γραμμές.

Φωτιές στην Πορτογαλία

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 1.700 πυροσβέστες με 17 πυροσβεστικά αεροσκάφη αντιμετώπιζαν τα μέτωπα φωτιάς σε δασικές περιοχές της Πορτογαλίας, με τα χειρότερα περιστατικά φωτιάς να καταγράφονται γύρω από την πόλη Μακάο, 200 χλμ. ΒΑ της Λισσαβώνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή