Σε εκλογές υπό… παρακολούθηση η ΕΠΟ

Σε εκλογές υπό… παρακολούθηση η ΕΠΟ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά εκλογών βρίσκεται από χθες η ΕΠΟ. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία τέλεσής τους θα είναι 18η Αυγούστου, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν, στο πλαίσιο της συμφωνίας του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και της FIFA, η σύνθεση και οι αρμοδιότητες της «επιτροπής παρακολούθησης» και ο νέος προεδρεύον της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Οπως δημοσιοποιήθηκε, η νεότευκτη «επιτροπή παρακολούθησης» θα παρακολουθεί, για τουλάχιστον ένα χρόνο, «την εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και της συνολικής κατάστασης της ομοσπονδίας, περιλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των οικονομικών της. Θα υποβάλει εκθέσεις, θα προχωράει σε συστάσεις σχετικά με τη λειτουργία της ΕΠΟ και θα παρακολουθεί τα μέτρα που θα λαμβάνονται έπειτα από τις προτάσεις της».

Τα μέλη της διορίστηκαν από τη FIFA και είναι τα ακόλουθα:

Χέρμπερτ Χίμπελ (πρόεδρος) – δικηγόρος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της αυστριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και μέλος της νομικής επιτροπής της UEFA.

Ιβάν Βέλα (μέλος) – διευθυντής των Εθνικών ομάδων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Μάλτας και διευθυντής των τόπων διεξαγωγής της UEFA. Εντουάρντο Ντερβίσι (μέλος) – διευθυντής διεθνών σχέσεων και επικεφαλής της επιτροπής αδειοδότησης της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής στη νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα είναι ο Βίτορ Περέιρα, ο οποίος θα προεδρεύσει της νέας ΚΕΔ και θα είναι υπεύθυνος για τον ορισμό διαιτητών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και στο τμήμα Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, 60 ετών, υπήρξε διεθνής διαιτητής έως το 2002, πρόεδρος της πορτογαλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, της Επιτροπής Διαιτησίας των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Λιγκών και μέλος διαφόρων επιτροπών της FIFA και της UEFA.

Χθες, ο εκπρόσωπος της FIFA Μπιορν Βασάλο, που βρίσκεται στην Αθήνα, παρουσίασε στους εκπροσώπους των ομάδων της Σούπερ Λίγκας το Video Assistant Referee, το οποίο όμως λόγω της πολυπλοκότητάς του, των εξόδων που απαιτούνται για να υλοποιηθεί και του πρώιμου σταδίου στο οποίο βρίσκεται, δεν προβλέπεται να εφαρμοστεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Οπως ειπώθηκε στη συνάντηση, για να χρησιμοποιηθεί το «VAR» πρέπει να υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα και γρήγορο replay.

Τον προσεχή Μάρτιο FIFA και IFAB αναμένεται να φτιάξουν ένα πρότυπο σχετικά με την υποδομή και την εφαρμογή του «VAR», που θα χρησιμοποιείται σε τέσσερις περιπτώσεις (κόκκινη κάρτα, πέναλτι, ποινή σε λάθος παίκτη, ευκαιρίες για γκολ από οφσάιντ). Επίσης ειπώθηκε ότι το «VAR», για το οποίο 14 εταιρείες παγκοσμίως ετοιμάζουν νέο λογισμικό, δοκιμάστηκε πειραματικά στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, όπως και σε άλλες διοργανώσεις, όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα, όπως η καθυστέρηση στις αποφάσεις. Επίσης, δεν φαίνεται να προχωρά ούτε η χρησιμοποίηση έξι διαιτητών στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή