Στον Ιβάν Σαββίδη τα σήματα «Eθνος» και «Ημερησία»

Στον Ιβάν Σαββίδη τα σήματα «Eθνος» και «Ημερησία»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την είσοδο στο Mega, όπου τον περασμένο Μάιο εξαγόρασε εξωχρηματιστηριακά το 19,63% του μετοχικού κεφαλαίου από τον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα, ο Ιβάν Σαββίδης από χθες είναι ιδιοκτήτης και εμπορικών σημάτων εφημερίδων και δη του «Εθνους» και της «Ημερησίας». Ο ομογενής επιχειρηματίας ήταν τελικά ο μοναδικός πλειοδότης για τα σήματα αυτά, τα οποία απέκτησε έναντι συνολικού τιμήματος 3,58 εκατ. ευρώ. Το εάν βεβαίως η εξέλιξη αυτή σημαίνει και το τέλος της περιπέτειας για τους εργαζομένους στα εν λόγω ΜΜΕ μένει να αποδειχθεί στη συνέχεια.

Ειδικότερα, κατά τον πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα 7 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, κατακυρώθηκε στην εταιρεία Dimera (συμφερόντων Σαββίδη) τα σήματα «Εθνος» και «Εθνος της Κυριακής» έναντι 3 εκατ. ευρώ και τρία σήματα «Ημερησία» («Ημερησία», «Ημερησία Σαββάτου» και imerisia.gr) έναντι 580.000 ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς για τα σήματα του «Εθνους» είχε ορισθεί το ποσόν των 2,355 εκατ. ευρώ και για τα σήματα της «Ημερησίας» το ποσό των 476.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, το τίμημα για τα σήματα του «Εθνους» είναι 27,38% πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς και για τα σήματα της «Ημερησίας» 21,84% πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ο εκπρόσωπος της Dimera κατέθεσε προσφορά μόνο για τα σήματα της «Ημερησίας», και ένα λεπτό πριν από τις 5 μ.μ., οπότε και έληγε η προθεσμία κατάθεσης προσφορών, κατέθεσε προσφορά και για τα σήματα του «Εθνους». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο Ειρηνοδικείο βρίσκονταν και εκπρόσωποι άλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι όμως τελικά δεν πλειοδότησαν.

Εξαιρετικά περιορισμένο ήταν το ενδιαφέρον και για τις συμμετοχές της «Πήγασος» σε θυγατρικές εταιρείες. Πλειοδότης εμφανίστηκε μόνο για τις 678.736 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας «Ανωση».

Πρόκειται για τον κ. Χρήστο Χαντζαρίδη του Δημητρίου, στον οποίο και κατακυρώθηκαν οι παραπάνω μετοχές έναντι 25.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς είχε ορισθεί σε 20.000 ευρώ.

Για τις υπόλοιπες συμμετοχές ο πλειστηριασμός κηρύχθηκε άγονος, καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, και θα εκδοθούν νέα προγράμματα πλειστηριασμών, πιθανότατα πλέον για τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, δεν υπήρξαν προσφορές για τις εξής συμμετοχές: α)17.729.893 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας «Εκδόσεις Εθνος Α.Ε.», 300.036 κοινές ονομαστικές μετοχές της «Pegasus Magazines Publications», 2.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της «Μέλλον Group», 16.446 κοινές ονομαστικές μετοχές στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη», 10.909.850 κοινές ονομαστικές μετοχές των εκτυπώσεων «Iris» και 3.199.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας «Πήγασος Interactive».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή