Θύμα φαρσέρ ο Αμερικανός υπ. Ενέργειας

Θύμα φαρσέρ ο Αμερικανός υπ. Ενέργειας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα φάρσας έπεσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Ρικ Πέρι, από δύο νεαρούς που σε τηλεφωνική τους επικοινωνία του εμφανίστηκαν ως ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Ο Πέρι μίλησε για τη Συνθήκη για το Κλίμα του Παρισιού αλλά και για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί κοπριά από γουρούνια ως πηγή ενέργειας, κατά τη διάρκειας 22 λεπτών ομιλία του με τους Βλαντιμίρ Κουζνετσόφ και Αλεξέι Στολιάροφ. Ολόκληρο το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος αναρτήθηκε στον διαδικτυακό ιστότοπο του ειδησεογραφικού σάιτ Vesti.

Η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ενέργειας Σάιλιν Χάινς επιβεβαίωσε ότι το τηλεφώνημα έγινε στην πραγματικότητα μιλώντας προς την Washington Post, τονίζοντας ότι οι δύο φαρσέρ συνήθως στοχεύουν εναντίον υψηλόβαθμων αξιωματούχων και άλλων διασημοτήτων που υποστηρίζουν μία ατζέντα διαφορετική από αυτή της κυβέρνησής τους και στην περίπτωση αυτή αμφισβητούσαν την ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας. Στο παρελθόν θύμα των δύο φαρσέρ είχε πέσει και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

Σχεδόν το 50% των Αμερικανών ψηφοφόρων εκτιμά ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα ολοκληρώσει την τετραετή θητεία του στον Λευκό Οίκο, όπως αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση των USATODAY/MediaEthics που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές.

Δυσαρεστημένοι

Μόνο περίπου το 27% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Τραμπ θα ολοκληρώσει τη θητεία του. Από άλλες δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων, το 51%, είναι δυσαρεστημένη με τον τρόπο που κάνει ο Τραμπ τη δουλειά του, ενώ το 44% τον εγκρίνει. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στο διάστημα 17 – 19 Ιουλίου και σε δείγμα 1.330 ενηλίκων. Το περιθώριο σφάλματος είναι 2,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή