Εκρηκτικό κλίμα στην Εξεταστική για Υγεία

Εκρηκτικό κλίμα στην Εξεταστική για Υγεία

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα σφοδρής έντασης, με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά και πολλές λεκτικές συγκρούσεις σε προσωπικούς τόνους, εξελίχθηκε χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τον χώρο της Υγείας, η διαδικασία ακρόασης του πρώην υπουργού Αδ. Γεωργιάδη, ως μάρτυρα κυρίως για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν». Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος Ν. Νικολόπουλος μέσω των ερωτήσεών τους, αλλά και με σχόλιά τους επί των απαντήσεων, έδιναν την αίσθηση ότι επιδίωξή τους ήταν να αναδείξουν τουλάχιστον την «αναξιοπιστία» του μάρτυρα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι μεταξύ εκείνων που προέβαιναν σε αρνητικά για τον εξεταζόμενο μάρτυρα σχόλια, ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντ. Μπαλωμενάκης, προκαλώντας αντιδράσεις από βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που εγκαλούσαν τον κ. Μπαλωμενάκη ότι με τη στάση του παραβίαζε τον θεσμικό του ρόλο ως προέδρου της Επιτροπής. Ο κ. Ν. Μηταράκης, μάλιστα, σε κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει ότι αν συνέχιζε στον ίδιο τόνο και ρυθμό ο κ. Μπαλωμενάκης, θα έθετε το ζήτημα της συμπεριφοράς του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Αποστασιοποιηθείτε»

«Σας ζητάμε να αφήσετε τον ρόλο δημοσίου κατηγόρου και να αποστασιοποιηθείτε από την αρνητική εικόνα που έχετε για την Επιτροπή» είπε ευθύς εξαρχής απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη ο κ. Μπαλωμενάκης, ο οποίος σε μία από τις πολλές παρεμβάσεις του αργότερα, σχολίασε απαντήσεις του μάρτυρα με τα εξής: «Ο μάρτυρας δεν λέει την αλήθεια. Θέλει να μας παραπλανήσει. Ερχεστε να μας πείτε ψέματα εδώ πέρα».

Εντονοι διάλογοι με αναλόγου περιεχομένου σχόλια εκ μέρους των μελών της Επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α.) κατεγράφησαν πολλές φορές στη συνέχεια, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη και η παρέμβαση του Σπ. Λάππα την ώρα που απηύθυνε ερωτήσεις ο Ηλ. Κασιδιάρης: «Να σας βοηθήσω θέλω…» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, προθυμοποιούμενος να κάνει με άλλα λόγια μια ερώτηση προς τον μάρτυρα.

Το κλίμα στην αίθουσα συνεδρίασης της Εξεταστικής ήταν εκρηκτικό πριν ακόμα εισέλθει σε αυτή ο χθεσινός μάρτυρας. Αφορμή ήταν η επιλογή του κ. Ανδρέα Λοβέρδου (υπενθυμίζεται πως ήταν ο προηγούμενος μάρτυρας) να στείλει στην Επιτροπή εγγράφως δήλωση την οποία είχε κάνει λίγο μετά το τέλος της εξέτασής του, την περασμένη εβδομάδα, ως απάντηση σε αρνητικές για το πρόσωπό του δηλώσεις των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Εξεταστικής. Δηλώνοντας ότι η κίνηση Λοβέρδου είναι προσβλητική, ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε να παραπεμφθεί το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Την πρόταση υποστήριξαν με θέρμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας νέες επικριτικές αναφορές για τον πρώην υπουργό Υγείας, ενώ διαφώνησαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Ενωσης Κεντρώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή