Σε άσυλο ανιάτων θα αφήσει την τελευταία του πνοή ο μικρός Τσάρλι

Σε άσυλο ανιάτων θα αφήσει την τελευταία του πνοή ο μικρός Τσάρλι

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μικρός Τσάρλι Γκάρντ, θα μεταφερθεί σε ίδρυμα περίθαλψης χρονίως πασχόντων, όπου τα μηχανήματα που τον κρατούν στη ζωή θα κλείσουν, μετά από απόφαση δικαστηρίου, σύμφωνα με το Sky News.

Το βρέφος, ηλικίας 11 μηνών, πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, η οποία προκαλεί σταδιακή μυϊκή και εγκεφαλική ανεπάρκεια και βρίσκεται στο τελικό στάδιο. 

Προ ημερών οι γονείς του μικρού Τσάρλι κατηγόρησαν το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται το αγοράκι ότι τους εμποδίζουν να το πάρουν στο σπίτι τους για να πεθάνει εκεί, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η δικαστική αντιπαράθεση που στάθηκε αφορμή να παρέμβει στην υπόθεση ακόμη και ο πάπας Φραγκίσκος.

Το Νοσοκομείο Great Ormond Street ανέφερε στο δικαστήριο ότι το γεγονός πως ο Τσάρλι χρειάζεται επεμβατικό μηχανικό αερισμό σημαίνει πως δεν είναι δυνατόν να του παρασχεθεί η κατάλληλη προθανάτια φροντίδα στο σπίτι των γονιών του.

Ο γολγοθάς του μόλις 11 μηνών παιδιού στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για το αν οι γιατροί ή οι γονείς θα πρέπει να αποφασίζουν για τη μοίρα των μικρών ασθενών.

Ο Τσάρλι χρειάζεται τραχειοσωλήνα για να αναπνέει. Δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν μπορεί να καταπιεί.

Οι γονείς του, η Κόνι Γέιτς και ο Κρις Γκαρντ, εγκατέλειψαν τον δικαστικό αγώνα και αποφάσισαν να τον αφήσουν να πεθάνει αφού οι τελευταίες εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί τόσο που είναι αδύνατον να σωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή