Τσίπρας: Ανάγκη για ευρεία συνεννόηση την επόμενη μέρα

Τσίπρας: Ανάγκη για ευρεία συνεννόηση την επόμενη μέρα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η επόμενη ημέρα για την χώρα πρέπει να διαθέτει ευρεία συνεννόηση πολλών δυνάμεων προκειμένου η ανάπτυξη να είναι δίκαιη τόσο σε εύρος όσο και σε κατανομή», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λαμία, ενώ τόνισε ότι «δεν είναι η ώρα να κάνουμε κριτική ή πολεμική. Ανεξάρτητα από τις θέσεις μας, οφείλουμε να δούμε πως θα προχωρήσουμε».

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση σε τοπικό, κλαδικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Όχι συμφωνία, συνεννόηση», τόνισε. «Αρκεί», πρόσθεσε, «να κατανοήσουμε ότι η ανάπτυξη, το αναπτυξιακό σχέδιο σε όλες του τις πλευρές, οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί, δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις και επικοινωνιακές αντιμετωπίσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «ο διάλογος είναι βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας ώστε να προχωρήσουμε στην στοιχειώδη συνεργασία και συνεννόηση», ενώ επεσήμανε ότι «η συνεργασία μας με τους τοπικούς φορείς υπήρξε και ειλικρινής και εποικοδομητική».

Παράλληλα, τόνισε ότι στην απασχόληση, έχουν υλοποιηθεί προγράμματα όπου ωφελήθηκαν περίπου 4.800 άνεργοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται προγράμματα ύψους 11,2 εκατ. ευρώ.

Ακόμη ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι προχωρά σε μια σειρά οδικών έργων που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Ως προς τον άξονα του αναπτυξιακού μοντέλου που αφορά στην περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητα, είπε πως έως τέλος Δεκεμβρίου θα έχει κυρωθεί, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις η Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτινων πόρων των Λεκανών Απορροής Ποταμού της Ανατολικής και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Στον τομέα των απορριμμάτων, είπε ότι η χώρα καλείται να μεταβεί σε μια άλλη, ποιοτικά διαφορετική κατάσταση, με στόχο την κατά 50% ανάκτηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων στην πηγή, και η επεξεργασία του υπόλοιπου 50% σε μονάδες υψηλής τεχνολογικής στάθμης, διαδημοτικού ενδιαφέροντος και εμβέλειας.

Σε ό,τι αφορά τα υγρά απόβλητα, σημείωσε ότι υλοποιείται, στο σύνολο της χώρας, ένα ενιαίο σχέδιο για την κατασκευή έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων γι’ όλους τους οικισμούς που εντάσσονται στις κατηγορίες Α, Β και Γ, προϋπολογισμού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Πρόθεση της κυβέρνησης, τόνισε, να εκκαθαρίσουμε την παλιά κατάσταση. «Θα το κάνουμε χωρίς να αφήσουμε ατιμώρητους αυτούς τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν την Έκθεση στην υπερχρέωση, με τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα, διοικητικό εγκλωβισμό του προσωπικού και απαξίωση του ίδιου του θεσμού Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Με ορατό τον κίνδυνο να μην υπάρχει η Έκθεση μετά από 50 χρόνια ιστορίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή