ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος για Βαρουφάκη: Το κλίμα έχει αλλάξει υπέρ του, έφυγε ένα βάρος από πάνω μου

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την έξοδο στις αγορές, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε ότι «δεν είναι σοβαρό να κάνεις συγκρίσεις αν είναι καλύτερη ή όχι η έξοδος στις αγορές του 2014 με τη δική μας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, δηλώνοντας ανακουφισμένος που «το κλίμα έχει αλλάξει υπέρ του».

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου του στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν ασκούν σοβαρή και υπεύθυνη κριτική, ενώ για το ζήτημα της εξόδου στις αγορές επεσήμανε ότι «η ουσία της διαφοράς μας είναι ότι η δική μας έξοδος εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική που θεωρεί μέρος της να βγούμε στις αγορές, να βγούμε από τα μνημόνια και ενσωματώνει τη λύση του χρέους. Όλα τα άλλα είναι αέρας, αφρός».

«Ούτε τη δική μας έξοδο στις αγορές ούτε τη δική σας θα θυμάται ο ελληνικός λαός. Εκείνο που θα κρίνει το 2019, είναι πως καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια. Τότε θα κρίνει αν υπήρχε στρατηγική για να βγούμε από τα μνημόνια, αν υπήρχε στρατηγική που άνοιγε το δρόμο για επιστροφή στις επενδύσεις και δημιουργούσε ρυθμούς ανάπτυξης για να κερδίζει ο ελληνικός λαός και τα κοινωνικά στρώματα που είχατε στο περιθώριο», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος. 

«Ο φίλος μου, ο Γιάνης»

«Όλοι εκείνοι που κατηγορούσαν τον φίλο μου Γιάνη Βαρουφάκη, τώρα με θρησκευτική ευλάβεια τον προσέχουν. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του, και αυτό είναι ένα βάρος που έφυγε από πάνω μου», σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος, για όσους επικαλούνται τις περιγραφές του κ. Βαρουφάκη στο βιβλίο του για τις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό αλλά και για το παράλληλο σύστημα πληρωμών. 

«Πρέπει να σας πω ότι πριν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είχα μια πολύ μεγάλη ανησυχία για τον φίλο μου, τον Γιάνη τον Βαρουφάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

«Δηλαδή, είχα μείνει με την εντύπωση ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και οι εφημερίδες, τον θεωρούσαν ότι ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της Ελλάδας, ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη καταγγελία και μια μεγάλη έρευνα της εποχής του», είπε ο κ. Τσακαλώτος και προσέθεσε:

«Τώρα καταλαβαίνω ότι ίσα-ίσα, τα λόγια του Βαρουφάκη τα προσέχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια. Ότι οι εφημερίδες που τον κατηγορούσαν, λένε όλα τα λόγια του. Ούτε και ποσοστά να έπαιρναν δεν θα τα αναπαρήγαγαν τόσο πολύ, ασχέτως αν ήταν ένα βιβλίο που βγήκε πριν από τρεις μήνες. Θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ότι πολύ καλά τα λέει ο κ. Βαρουφάκης και πρέπει και ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη και από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Στουρνάρα γι’ αυτά που έλεγε πριν για την έξοδο στις αγορές. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του φίλου μου και δεν χρειάζεται, ούτε να ανησυχώ, ούτε να στενοχωριέμαι πια - και αυτό είναι ένα βάρος που έχει βγει από πάνω μου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ