ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Καινούργιο αφήγημα του κ.Τσίπρα η ανάπτυξη που έρχεται

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Ο κ. Τσίπρας, αφού ξεμπέρδεψε με "επιτυχία" με τα παλιά του αφηγήματα, ανακάλυψε ένα καινούργιο για την ανάπτυξη που δήθεν έρχεται», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λαμία. 

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας «ξέχασε σήμερα να πει ότι η πραγματική οικονομία στενάζει με υψηλούς φόρους που λειτουργούν αποτρεπτικά για τις επενδύσεις και εκμηδενίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών» και προσέθεσε:

«Ξέχασε να πει ότι με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια έχει δεσμεύσει τη χώρα σε διαρκή λιτότητα. Ξέχασε να πει ότι από το 2019 οι πολίτες θα υποστούν νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους. Ξέχασε επίσης να πει ότι όλοι οι στόχοι για ανάπτυξη φέτος αναθεωρούνται προς το χειρότερο λόγω της ανικανότητας του να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Η ΝΔ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «ακόμα και τα λίγα δείγματα ανάπτυξης που υπάρχουν οφείλονται σε έργα και πολιτικές που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά πολέμησε λυσσαλέα».

Ενώ απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, επανέλαβε το ερώτημα: «Μπορεί να μας πει ένα μεγάλο έργο ή επένδυση στη χώρα που δεν είχε ξεκινήσει επί ημερών μας και την οποία το κόμμα του δεν είχε πολεμήσει. Ελληνικό; Cosco; Περιφερειακά αεροδρόμια; Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ;»

«Τσίπρας και ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που δεν είναι συμβατές», κατέληξε. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ