Νέες φθορές σε ακυρωτικά στον σταθμό του Περισσού

Νέες φθορές σε ακυρωτικά στον σταθμό του Περισσού

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα στον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό πραγματοποίησαν χθες τη νύχτα κουκουλοφόροι. Οπως έγινε γνωστό, ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα οι νεαροί εισέβαλαν στην αποβάθρα του σταθμού και με βαριοπούλες και ρόπαλα που είχαν μαζί τους έσπασαν έξι ακυρωτικά μηχανήματα και δύο αυτόματους πωλητές εισιτηρίων. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες αυτοπτών, μια γυναίκα από την ομάδα των δραστών πλησίασε τον φύλακα του σταθμού και του ζήτησε να μην αντιδράσει και να μην ειδοποιήσει την αστυνομία, ενώ τα υπόλοιπα περίπου δέκα άτομα έσπαγαν τα ακυρωτικά. Οι δράστες είχαν φροντίσει να καλύψουν με κουκούλες και μαντίλια τα πρόσωπά τους (στον σταθμό λειτουργούν κάμερες ασφαλείας) και κατάφεραν να διαφύγουν πριν η αστυνομία προλάβει να φτάσει στο σημείο.

Το προχθεσινό συμβάν έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά βανδαλισμών σε σταθμούς του μετρό, του Ηλεκτρικού και σε αστικά λεωφορεία, που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες. Πριν από μερικές ημέρες, πάντως, η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ταυτοποίησε τρεις νεαρούς «μπαχαλάκηδες» που συμμετείχαν σε καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων και έχουν στο παρελθόν κατηγορηθεί για φθορές, εμπρησμούς και επιθέσεις κατά αστυνομικών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών, που το βράδυ της 2ας Μαΐου προκάλεσαν φθορές σε επτά ακυρωτικά μηχανήματα και δύο αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια. Η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στα ίχνη τους ανατρέχοντας αρχικά στα βίντεο από τις κάμερες που λειτουργούν στον σταθμό της Ομόνοιας. Από την επεξεργασία του οπτικού υλικού, προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες είχαν πάει στον σταθμό χρησιμοποιώντας το μετρό. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί ζήτησαν και επεξεργάστηκαν το οπτικό υλικό από τους υπολοίπους σταθμούς του δικτύου και διαπίστωσαν ότι οι νεαροί είχαν επιβιβαστεί στο τρένο από τον σταθμό των Σεπολίων, όπου φυσικά δεν είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Ταυτοποιήθηκαν και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα. Και οι τρεις κατηγορούμενοι διαθέτουν πλούσιο «βιογραφικό», καθώς έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή