ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στόχος μου να ενώσω την κοινωνία

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ανατ. Μακεδονία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παγγαίου και το δημοτικό συμβούλιο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Νέα Δημοκρατία

Ενα από τα βασικά επιχειρήματα της Ν.Δ., που διαπερνά οριζόντια την αντιπολιτευτική της τακτική, είναι η κατηγορία προς το Μαξίμου για δημιουργία τεχνητών διαιρετικών τομών στην ελληνική κοινωνία, με στόχο να βρει «σωσίβια» σωτήριας. Σε πλήρη αντιδιαστολή με την εν λόγω κυβερνητική τακτική, ο Κυρ. Μητσοτάκης προέταξε χθες, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της περιοδείας του στην Ανατ. Μακεδονία, την ανάγκη «επανένωσης» της ελληνικής κοινωνίας. Μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς, χαρακτήρισε «χρέος» του τη διασφάλιση της ψυχικής ενότητας της κοινωνίας, που είναι βέβαιο πως τα τελευταία χρόνια έχει διαρραγεί, με αποκορύφωμα την περίοδο του δημοψηφίσματος, όπου η Ελλάδα είχε χωριστεί κυριολεκτικά στις πλατείες.

«Δεν πρόκειται να επενδύσω σε λογικές ψεύτικων διχασμών. Τις πληρώσαμε πολύ ακριβά», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ., επαναλαμβάνοντας την εκπεφρασμένη αντίληψή του να τεθεί τέλος στις διαχωριστικές γραμμές και να επουλωθούν οι πληγές. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός που από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, είχε κάνει κάλεσμα σε όσους πολίτες είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε ιδιαιτέρως σε ένα άλλο σημείο το οποίο θεωρεί ειδοποιό διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης και του κόμματός του και στο οποίο θέλει από τώρα να επενδύσει για την επόμενη μέρα της χώρας, ειδικά από τη στιγμή που θα κληθεί να πάρει ο ίδιος τα ηνία. Πρόκειται για το θέμα των υποσχέσεων και της ροπής προς τον λαϊκισμό, για το οποίο ο επικεφαλής της Κεντροδεξιάς υπογράμμισε πως «μας ξεχωρίζει από τη σημερινή κυβέρνηση». Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «από εμένα θα ακούτε την αλήθεια», είτε αυτή είναι αρεστή είτε όχι.

Στο επιτελείο άλλωστε του προέδρου της Ν.Δ. θεωρούν πως η συγκεκριμένη άποψη πρέπει να επαναλαμβάνεται συνεχώς και με κάθε ευκαιρία, καθώς τα τελευταία χρόνια της κρίσης η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και πολιτικών έχει υποστεί ισχυρό κλονισμό και χρειάζεται πολλή δουλειά για να ανακτηθούν κοινωνικά ακροατήρια.

Σε αυτό το κομμάτι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι στην Πειραιώς, με το πέρας της περιοδείας σε Καβάλα και Δράμα, καθώς ελήφθησαν ενθαρρυντικά μηνύματα. Σε δύο νομούς που ανήκουν στην ευαίσθητη περιφέρεια της Ανατ. Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με πολίτες, επαγγελματίες, παραγωγικούς φορείς, με το πρόσημο να είναι κάτι παραπάνω από θετικό, καθώς στη Ν.Δ. εντοπίζουν όλο και περισσότερο ακροατήρια που θέλουν να ακούσουν αλήθειες και ένα οργανωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Στους δύο αυτούς πυλώνες εστίασε και ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του μιλώντας για την «αναπτυξιακή δυναμική» της χώρας, ενώ επανέλαβε και την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, ώστε «να μην τιμωρείται η εργασία», όπως υποστήριξε πως γίνεται σήμερα.

Το «σάρωμα» πάντως των περιοχών της Β. Ελλάδας θα σταματήσει μόνο για λίγο, καθώς στις αρχές Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη ΔΕΘ, θα υπάρξει νέα δυναμική «γαλάζια» εξόρμηση στη Μακεδονία.

Επίθεση σε Τσίπρα

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει λόγο για την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής». Η συγκεκριμένη δήλωση εντασσόταν στο σχόλιό του για την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως η χώρα έφθασε το 2015 στο χείλος του γκρεμού. Για όσα συνέβησαν τότε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν διαχώρισε τον κ. Τσίπρα από τον τότε υπουργό του κ. Βαρουφάκη, λέγοντας πως οι ευθύνες είναι πρωτίστως του πρωθυπουργού. «Το θλιβερό κεφάλαιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να κάνει, επιτέλους, το μεγάλο άλμα στο μέλλον», κατέληγε η δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ