Νέες βολές από Κοντονή κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας

Νέες βολές από Κοντονή κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ νέου δυσαρεστημένος με ακόμη μία δικαστική απόφαση, αυτήν της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις συνεχείς παρατάσεις στην παραγραφή φορολογικών αξιώσεων, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Στον απόηχο της διαμάχης που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εγκαινίασε το παιδικό επισκεπτήριο και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, εξέφρασε εκ νέου τη δυσαρέσκειά του, δηλώνοντας ότι η επίμαχη απόφαση του ΣτΕ «ελέγχεται». «Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω offshore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν, και όταν αργότερα τις έβρισκαν, οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας», είπε.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, δεδομένης και της χρονικής συγκυρίας, γεγονός που ανάγκασε το γραφείο Τύπου του υπουργείου να προβεί σε διορθωτική δήλωση σύμφωνα με την οποία η απόφαση του ΣτΕ ελέγχεται «από την επιστημονική κοινότητα ως προς το νομικό της σκέλος», προφανώς αναφερόμενο σε πρόσφατο άρθρο του καθηγητή και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου ο οποίος εξέφρασε ενστάσεις για το σκεπτικό της απόφασης. Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε επίσης στην προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, επαναλαμβάνοντας και ο ίδιος με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ότι «του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία».

Στο μεταξύ, επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο και άγνωστο αποστολέα παρέλαβε τη 18η Ιουλίου ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου. Το περιστατικό ανέλαβε να διερευνήσει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή