Σύγκρουση στη Βουλή με φόντο το μπαράζ τροπολογιών

Σύγκρουση στη Βουλή με φόντο το μπαράζ τροπολογιών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τελικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Μαζί με τα άρθρα, σε ψηφοφορία τέθηκαν και 16 υπουργικές τροπολογίες και μια βουλευτική, για τα ΚΕΠ, οι οποίες έγιναν δεκτές κατά πλειοψηφία, που ήταν και ο λόγος της σφοδρής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, που αποφάσισε νωρίτερα να αποχωρήσει από την εν εξελίξει από χθες διαδικασία συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Την ανακοίνωση της απόφασης έκανε ο κ. Ι. Κεφαλογιάννης, σημειώνοντας πως η κίνηση αυτή αποτελεί έκφραση εντονότατης διαμαρτυρίας για την κυβερνητική επιλογή να χρησιμοποιηθεί και το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ως «όχημα» για να περάσουν πολλές τροπολογίες, εκπρόθεσμες και ακόμα άσχετες ως προς το περιεχόμενό του.

Υπενθυμίζεται ότι για τον ίδιο λόγο χθες Πέμπτη είχαν αποχωρήσει κατά σειρά το Ποτάμι και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Σχεδόν ανά δέκα λεπτά η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογίες χθες» είπε σε σύντομη παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. «Εχουμε καταγγείλλει αυτή την κακή νομοθέτηση της κυβέρνησης. Η πρακτική της συνιστά σέβεια προς την νομοθετική λειτουργία του Κοινοβουλίου. Πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος του Θεσμού» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Αιχμές για την κυβερνητική τακτική άφησε και ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νικ. Κακλαμάνης (το φαινόμενο των πολλών τροπολογιών έχει προσλάβει επιδημική μορφή, είπε), εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι τρία κόμματα, εξαιτίας αυτού του λόγου, αποχώρησαν από την νομοθετική διαδικασία.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Ι. Κουτσούκος ζήτησε από την παριστάμενη υφυπουργό Οικονομικών να αναφέρει αν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να φέρει και άλλες πέραν των 22 υπουργικών τροπολογιών που έως χθες το βράδυ είχαν κατατεθεί, ώστε και το κόμμα του να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

«Δεν θα κατατεθούν άλλες» είπε η κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή