ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Επιταχύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, ενώ εκτιμάται ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μπορεί να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 3% το 2017 για τρίτη συνεχή χρονιά χάρη στις ισχυρές εξαγωγές και τις δαπάνες των ισπανικών νοικοκυριών.

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,9% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία INE, συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις των αναλυτών και έναντι αύξησης κατά 0,8% το πρώτο τρίμηνο.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της INE δεν δίνουν λεπτομέρειες για τις βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ. Ωστόσο, οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες ενώ ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης έχει παραμείνει πιο υγιής σε σχέση με αυτό που είχαν αρχικά προβλέψει φέτος πολλοί αναλυτές, βοηθώντας να ενισχυθεί η ανάκαμψη των δαπανών των νοικοκυριών.

Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 3,1% από 3% το πρώτο τρίμηνο, επίσης συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με την INE.

(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ