Ισπανία: Επιταχύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο

Ισπανία: Επιταχύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, ενώ εκτιμάται ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μπορεί να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 3% το 2017 για τρίτη συνεχή χρονιά χάρη στις ισχυρές εξαγωγές και τις δαπάνες των ισπανικών νοικοκυριών.

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,9% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία INE, συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις των αναλυτών και έναντι αύξησης κατά 0,8% το πρώτο τρίμηνο.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της INE δεν δίνουν λεπτομέρειες για τις βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ. Ωστόσο, οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες ενώ ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης έχει παραμείνει πιο υγιής σε σχέση με αυτό που είχαν αρχικά προβλέψει φέτος πολλοί αναλυτές, βοηθώντας να ενισχυθεί η ανάκαμψη των δαπανών των νοικοκυριών.

Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 3,1% από 3% το πρώτο τρίμηνο, επίσης συμβαδίζοντας με τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με την INE.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή