Ο Βιμ Μέρτενς στην αρχαία Νικόπολη

Ο Βιμ Μέρτενς στην αρχαία Νικόπολη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σπουδαίος Βέλγος συνθέτης Bιμ Μέρτενς θα εμφανιστεί το Σάββατο το βράδυ στην Πρέβεζα στο πρόσφατα ανακαινισμένο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης. Με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ο Μέρτενς αγαπήθηκε για τον μινιμαλισμό της μουσικής του και τις ποικίλες επιρροές του από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιάσει την τελευταία του σύνθεση «Dust of Truths», μια ωδή αφιερωμένη στην αρχαία Νικόπολη. Ο Μέρτενς εμπνεύστηκε το εν λόγω έργο από την Ελλάδα και τη μοναδική εμπειρία που βίωσε όταν έπαιξε σόλο πριν από τρία χρόνια στο Μνημείο του Οκταβιανού Αυγούστου στη Νικόπολη. Τι τον οδήγησε να αφιερώσει ένα έργο του στη Νικόπολη και κατ’ επέκτασιν στην Πρέβεζα; H διαπίστωση και πεποίθησή του ότι η ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. δεν ήταν απλώς ένα κεφάλαιο σε ρωμαϊκό εμφύλιο πόλεμο, αλλά η μάχη δύο κόσμων της Ρώμης και της Ελληνιστικής Αιγύπτου που η έκβασή της σημάδεψε τη ροή της Ιστορίας του παλιού και του νέου κόσμου και ειδικά ολόκληρης της Ευρώπης.

Στο δεύτερο μέρος, το κοινό θα απολαύσει μία επιλογή από τα πιο γνωστά έργα του. Την Κυριακή 30 Ιουλίου ο συνθέτης θα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα στο Ηρώδειο καλεσμένος του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή