Ράνια Αντωνοπούλου: «H αύξηση της απασχόλησης είναι γεγονός»

Ράνια Αντωνοπούλου: «H αύξηση της απασχόλησης είναι γεγονός»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τα στοιχεία της oικονομικής ανάλυσης της Εθνικής τράπεζας, η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου δήλωσε με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter πως η αύξηση της απασχόλησης είναι γεγονός, λόγω της «διαπιστωμένης βελτίωσης των οικονομικών δεικτών». Επιπλέον, έκανε λόγο για νέο πλήγμα στο αφήγημα της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ για την πορεία της οικονομία.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας μεταξύ άλλων αναφέρει πως «Το τελευταίο δελτίο Μακροοικονομικής Ανάλυσης καταγράφει σημαντική αύξηση της απασχόλησης, παρά τη στασιμότητα του ΑΕΠ, η οποία αντανακλά τη σταδιακή αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με την ανάλυση της Εθνικής η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 150 χιλιάδες θέσεις (ή 5,2% σωρευτικά) από τα μέσα του 2014 μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2017, με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της απασχόλησης να ανέρχεται στο υγιές 1,5%, σε μια περίοδο που το ΑΕΠ παρέμεινε σχεδόν στάσιμο. Το ποσοστό ανεργίας έχει υποχωρήσει κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 21,7% τον Απρίλιο του 2017 (χαμηλό πενταετίας). Σύμφωνα με τις εμπειρικές εκτιμήσεις της Δ/νσης Οικονομικής Ανάλυσης της ΕΤΕ, στο βασικό σενάριο όπου οι παραγωγικές επενδύσεις προβλέπεται να αυξάνονται κατά 8,5%, ετησίως, την περίοδο 2017-2019, – συμβαδίζοντας με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ ύψους 2%, ετησίως, την ίδια περίοδο – θα δημιουργηθούν 230 χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης έως τα τέλη του 2019, οδηγώντας το ποσοστό ανεργίας χαμηλότερα του 18,5% από 21,7% σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή