Στην M&G Investments το 50% της Grivalia Hospitality

Στην M&G Investments το 50% της Grivalia Hospitality

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεικτική της μεγάλης ζήτησης που παρουσιάζουν οι επενδύσεις τουριστικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, είναι η κίνηση του βρετανικού επενδυτικού ομίλου της M&G Investments να τοποθετηθεί στην Grivalia Hospitality, θυγατρική της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Ειδικότερα, η Grivalia Hospitality προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον νέο επενδυτή, που με την κίνηση αυτή απέκτησε το 50% της εταιρείας, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται πλέον σε 120 εκατ. ευρώ. Ενα επιπλέον 25% ανήκει στον ασφαλιστικό όμιλο της Eurolife, ενώ η μητρική Grivalia Properties διαθέτει το υπόλοιπο 25%, το οποίο όμως της προσφέρει τη διοίκηση της εταιρείας, λόγω των δικαιωμάτων των συγκεκριμένων μετοχών.

H M&G Investments διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 310,2 δισ. ευρώ, κυρίως από επενδυτές προερχόμενους από την Ευρώπη και την Ασία. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε λειτουργία από τις αρχές της δεκαετίας του 1930, ενώ με την τοποθέτησή της στην Grivalia Hospitality σηματοδοτεί την πρώτη της επένδυση στην ελληνική αγορά. Ο βρετανικός όμιλος επενδύει τόσο σε ακίνητη περιουσία, όσο και σε μετοχές, συνάλλαγμα και άλλες μεικτές μορφές επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει η επενδυτική δραστηριότητα της Grivalia Hospitality. Πριν από λίγες εβδομάδες, η εταιρεία προχώρησε στην πρώτη της κίνηση στα ξενοδοχεία πόλης, καθώς απέκτησε, στο πλαίσιο πλειοδοτικού διαγωνισμού, το ιστορικό ξενοδοχείο «Ολυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη. Το τίμημα ανήλθε σε 5,45 εκατ. ευρώ, ενώ για το εν λόγω ακίνητο η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε. του ομίλου Τορνιβούκα.

Επίσης, η Grivalia είναι μεταξύ των διεκδικητών ενός από τα πλέον σημαντικά ξενοδοχειακά ακίνητα που πωλούνται αυτό το διάστημα. Ο λόγος για το King George στην πλατεία Συντάγματος. Στις αρχές του έτους, η Grivalia Hospitality επισημοποίησε και την πρώτη (χρονικά) επένδυσή της, αποκτώντας πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής (60%) στην εταιρεία ιδιοκτησίας κι εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου ιδιωτικού νησιού παγκοσμίως. Ο λόγος για το Pearl Island στον Παναμά, συνολικής επιφάνειας 13.230 στρεμμάτων. Στο νησί σχεδιάζεται να αναπτυχθεί ένας μοναδικής ποιότητας και φιλικός προς το περιβάλλον τουριστικός προορισμός, με τουλάχιστον τρία πολυτελή θέρετρα και μεγάλο αριθμό κατοικιών και βιλών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή