Αισιόδοξη η Minoan για την επένδυση στη Σητεία

Αισιόδοξη η Minoan για την επένδυση στη Σητεία

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην κατασκευή των πρώτων έργων υποδομών στο πλαίσιο υλοποίησης της τουριστικής επένδυσης Ιτανός Γαία στην περιοχή της Σητείας εκτιμά ότι μπορεί να ξεκινήσει ο όμιλος Minoan ακόμη και εντός του 2018 εφόσον εγκριθούν έγκαιρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι περιβαλλοντικοί όροι του σχεδίου.

Ο προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε 267 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο, που θα αναπτυχθεί σε μία έκταση 22.210 στρεμμάτων, περιλαμβάνει τη δημιουργία 1.936 κλινών. Εκτός από τους χώρους διαμονής και εστίασης, προβλέπεται η κατασκευή ειδικών τουριστικών υποδομών για την προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκεπτών. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν υπαίθριο θέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις και δίκτυο μονοπατιών και πολιτιστικών διαδρομών. Να σημειωθεί ότι το 90% της περιοχή του έργου θα παραμείνει στη φυσική του κατάσταση.

Ο τουριστικός όμιλος, απαλλαγμένος από νομικές εκκρεμότητες μετά την πρόσφατη απόρριψη των αιτήσεων ακυρώσεως κατά του Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στοχεύει τώρα στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με hotel operator ο οποίος θα έχει ενεργό ρόλο στη μελλοντική λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

Παράλληλα, συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό της χώρας ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση ευκαιριών για τη διεύρυνση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στον χώρο των εξειδικευμένων ταξιδιωτικών γραφείων. Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Stewart Travel εμφάνισε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στα αποτελέσματα εξαμήνου. Ειδικότερα, η Stewart Travel παρουσίασε κύκλο εργασιών 43,62 εκατ. ευρώ από 36,93 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2016, καταγράφοντας αύξηση 20%. Την ίδια περίοδο τα μεικτά κέρδη βελτιώθηκαν κατά 14% και διαμορφώθηκαν σε 4,48 εκατ. ευρώ, από 3,36 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρήση.

Η εταιρεία, όπως διαπιστώνει ο τουριστικός όμιλος, αναμένεται να επωφεληθεί περαιτέρω και από την πρόσφατη συγχώνευση τoυ Morningside Travel, ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου με έδρα στο Εδιμβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή