Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Βαρκελώνη με δεκάδες τραυματίες

Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Βαρκελώνη με δεκάδες τραυματίες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ. Τουλάχιστον 48 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά, σε ατύχημα το οποίο σημειώθηκε χθες το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελώνης, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων πέντε σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ εξετάζεται η κατάσταση τριάντα ακόμη», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Συνολικά 51 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από το ατύχημα, όμως για τους 30 δεν είναι γνωστή η κατάστασή τους, αν είναι πραγματικά τραυματισμένοι ή όχι, επεσήμανε. Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον περιφερειακό επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας, Αντόνι Κόμι, 51 άτομα διακομίστηκαν στα τοπικά νοσοκομεία εκ των οποίων ο ένας τουλάχιστον είναι σοβαρά τραυματισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ο άνδρας έφερε τραύματα στο στήθος.

Το ατύχημα σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό στο ιστορικό κέντρο της Βαρκελώνης, όταν ένα περιφερειακό τρένο της εταιρείας Rodalies έπεσε στο διάζωμα στις 07.30 (τοπική ώρα, 08.30 ώρα Ελλάδας).

«Στην πραγματικότητα επρόκειτο για έναν περιφερειακό σιδηροδρομικό συρμό ο οποίος προερχόταν από το Σαν Βισέντε ντε Καλντερόν», στην επαρχία της Ταραγόνης, είχε δηλώσει νωρίτερα άλλη εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα με τα βίντεο που κατέγραψαν περαστικοί, το μπροστινό τμήμα του τρένου έχει καταστραφεί και κάποια από τα κομμάτια του σιδηροδρομικού συρμού φαίνεται να έχουν αποκολληθεί και να βρίσκονται πάνω στο διάζωμα.

Οπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Sur, όλοι οι δρόμοι γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν κλείσει για την κυκλοφορία προκειμένου να επιτρέψουν στις υπηρεσίες διάσωσης να φτάσουν το ταχύτερο δυνατό στον σταθμό.

Πολλοί επιβάτες ήταν όρθιοι μέσα στο τρένο την ώρα της σύγκρουσης, καθώς περιμέναν να αποβιβαστούν στον σταθμό, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των τραυματιών, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Vanguardia.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη εξετάζονται από τους εμπειρογνώμονες προκειμένου να βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα. Τα δρoμολόγια των τρένων από τον σταθμό εξακολουθούν να διενεργούνται κανονικά. Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν πολλούς από τους τραυματίες να είναι πεσμένοι στο έδαφος του σταθμού και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τα σωστικά συνεργεία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή