Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ευθύνες του 2015 δεν «ξεπλένονται»

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ευθύνες του 2015 δεν «ξεπλένονται»

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιχείρημα του Μαξίμου πως όσα έγιναν το πρώτο επτάμηνο του 2015 «ξεπλύθηκαν» στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, απέρριψε κατηγορηματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., υποστηρίζοντας πως η οικονομική κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της πρώτης περιόδου της διακυβέρνησης Τσίπρα, έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό πως δεν θα υπεκφύγει τόσο εύκολα των ευθυνών του για όσα συνέβησαν τότε. Αναλύοντας το πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως το «φορολογικό τσουνάμι» το οποίο υφίστανται οι Ελληνες πολίτες θα είχε αποφευχθεί αν δεν είχε προηγηθεί η «τυφλή» σύγκρουση στις αρχές του 2015, οι επιπτώσεις της οποίας θα είναι εμφανείς για χρόνια ακόμα, ενώ φρέναρε εκ νέου τον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως «πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές χωρίς λόγο», καθώς η Ελλάδα δανείστηκε κοντά στο 5%, όταν η Πορτογαλία δανείζεται με πολύ λιγότερο.

«Δεν δρούσε μόνος του»

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποσυνδέσει τη σημερινή κατάσταση με όσα διαδραματίστηκαν τότε και να πάρει αποστάσεις από τη «βροχή» των αποκαλύψεων του τέως υπουργού του Γιάνη Βαρουφάκη. «Καλές πωλήσεις στο βιβλίο του» αρκέστηκε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του. «Ο κ. Βαρουφάκης δεν δρούσε μόνος του» απαντά κατηγορηματικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως οι δυο τους αποτελούσαν το διαπραγματευτικό δίδυμο της χώρας.

Ολα τα ανωτέρω ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε πως πρέπει ν’ αποτελέσουν αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής, καθώς το κόστος των 100 δισ. επιπλέον δεν μπορεί να περάσει «αβρόχοις ποσί», σημειώνοντας πως «οι δεύτερες εκλογές του 2015 δεν αποτελούν “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”».

Από τα πυρά του προέδρου της Ν.Δ. δεν ξέφυγε και το θέμα της εντεινόμενης δράσης της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που συνοδεύεται από μια γενικότερη έξαρση ανομίας, ειδικά στο κλεινόν άστυ. Στη σκιά της δήλωσης του κ. Τζανακόπουλου πως η εισβολή στη Βουλή ήταν μια «ακτιβιστική» ενέργεια, ο κ. Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση με την οποία θα ζητάει γραπτώς εξηγήσεις για τον λόγο που τα μέλη της ομάδας αφέθηκαν ελεύθερα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενόψει και της συζήτησης στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, έκανε εκτενή αναφορά στα εκπαιδευτικά θέματα που έχει πάντα ψηλά στην ατζέντα του. «Εχουμε πρακτικά έτοιμο το καινούργιο νομοθετικό μας πλαίσιο, το οποίο είναι μια βελτιωμένη έκδοση του νόμου 4009, που είχε ψηφιστεί από κοινού από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ το 2011», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Πρόκειται ουσιαστικά για τον «νόμο Διαμαντοπούλου», τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε στηρίξει εξαρχής. Δίνοντας, δε, ένα στίγμα ανέφερε πως η πρόταση της Ν.Δ. θα δίνει «πολύ μεγαλύτερη αυτονομία στα πανεπιστήμια και θα περιλαμβάνει ”σκληρή” αξιολόγηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή