Ωρα αποφάσεων για Ποτάμι λέει η κ. Φώφη Γεννηματά

Ωρα αποφάσεων για Ποτάμι λέει η κ. Φώφη Γεννηματά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τελικές αποφάσεις για την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς από τη βάση θα ληφθούν στα τέλη Αυγούστου, αφού έχει οριστικοποιήσει τις προθέσεις του και το Ποτάμι, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναμένουν, επίσης, τις ανακοινώσεις σχετικά με την Επιτροπή Αλιβιζάτου, κυρίως ως προς τη σύνθεσή της. Από τη Χαρ. Τρικούπη αποκρούουν, επίσης, την κριτική περί αποκλεισμού των διαφωνούντων από τα όργανα της ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι τουλάχιστον τρεις εξ αυτών αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους, έπειτα από πρόταση που τους έκανε η Φώφη Γεννηματά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, άφησε σαφείς αιχμές (Ρ/Σ 24/7) προς όσους καθυστερούν να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους: «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ καθαρά. Οποιος αισθάνεται ότι εκφράζεται από αυτό τον χώρο, τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς δεν έχει πια καμία δικαιολογία και κανένα λόγο να μην ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας». Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η Κεντροαριστερά είναι ένας χώρος ευρύτερος τον οποίο δεν προτίθεται να χαρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς το οργανωτικό σκέλος, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι ο νέος φορέας «μπορεί να είναι είτε πολυκομματικός είτε πολυτασικός, αλλά λειτουργεί με εκλεγμένο πρόεδρο, με εκλεγμένα όργανα και δεν είναι μια απλή συνομοσπονδία όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται σε επίπεδο των επικεφαλής και των κορυφαίων στελεχών». Και εξέφρασε την ελπίδα της οι υποψήφιοι για την προεδρία του νέου φορέα «να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή