Πόλο: Μικρός τελικός, μεγάλη ομάδα

Πόλο: Μικρός τελικός, μεγάλη ομάδα

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωδέκατη φορά θα αγωνιστεί σε μικρό τελικό μιας διεθνούς διοργανώσεως η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει σήμερα στο κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος», στο νησάκι της Μαργαρίτας, στις όχθες του Δούναβη, τη Σερβία (16.00). Ο νικητής της αναμέτρησης θα επιστρέψει στη χώρα του έχοντας στις αποσκευές του το χάλκινο μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αποτελεί ένα από τα καλύτερα σύνολα στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης και αυτό φάνηκε σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε στην Ουγγαρία. Πρόκειται για μία ομάδα που θα μπορούσε να είχε προκριθεί –πρώτη φορά– στον τελικό της διοργάνωσης, εάν δεν υπήρχε δυστοκία στην επίθεση στον ημιτελικό με την «οικοδέσποινα», έναν ημιτελικό που άρχισε με τις καλύτερες προοπτικές για τους Ελληνες.

«Το παιχνίδι πήγε στην αρχή όπως θέλαμε, με σκληρές άμυνες, δεν τρώγαμε εύκολα γκολ, είχαμε καλή κυκλοφορία, προηγηθήκαμε, και αυτό που μας κόστισε ήταν καθαρά το επιθετικό μπλακ άουτ. Στην άμυνα ήμασταν καλοί. Κρατήσαμε μια ομάδα αυτού του επιπέδου στα επτά γκολ. Υπό άλλες συνθήκες, σε καλύτερα επιθετικά παιχνίδια θα είχαμε κερδίσει με αυτή την άμυνα. Δυστυχώς δεν «ήρθε» η επίθεση. Ηταν πολύ καλός ο αντίπαλος τερματοφύλακας, και πολύ σκληρή η άμυνά τους. Επαιζαν στην έδρα τους και οι φίλαθλοι τους έδωσαν σπουδαία ώθηση. Πρόκειται για την τρίτη φορά που δεν καταφέραμε να προκριθούμε σε τελικό. Προχωράμε, στον σημερινό αγώνα θα έχουμε ακόμη μία ευκαιρία για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο», ήταν ο απολογισμός από τον Κώστα Γεννηδουνιά, ο οποίος υπήρξε από τους κορυφαίους στη συνάντηση με την Ουγγαρία.

Η αναμέτρηση με τη Σερβία δεν αναμένεται εύκολη. Η αντίπαλος της εθνικής είναι η ομάδα που πριν από, περίπου, ένα χρόνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Υστερα από την ήττα της από την Κροατία θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του παγκοσμίου, κάτι που έχει στενοχωρήσει ιδιαίτερα τους παίκτες της. Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, η Σερβία συγκαταλεγόταν στα φαβορί για την πρωτιά.

«Η ομάδα μας βρίσκεται στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Παρέα με άλλα τρία μεγαθήρια. Και σήμερα θα παλέψουμε με θηρίο. Αυτές οι τρεις ομάδες, Ουγγαρία, Σερβία, Κροατία, είναι σε διαφορετικά κυβικά από εμάς. Είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσουμε. Προσπαθούμε όμως να το κάνουμε με κάθε τρόπο. Θα προσπαθήσουμε, όπως έγινε και στο παιχνίδι με την Ουγγαρία, να το κάνουμε και με όποιον αντίπαλο θα βρεθεί απέναντί μας. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο», ήταν η εκτίμηση του ομοσπονδιακού προπονητή Θοδωρή Βλάχου, ενώ ο Αγγελος Βλαχόπουλος προσέθεσε: «Στόχος μας είναι να φύγουμε από την Ουγγαρία με το χάλκινο μετάλλιο. Ο σημερινός αγώνας έχει προφανείς δυσκολίες. Πρόκειται για έναν μεγάλο αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά, ό,τι και να γίνει, η πορεία μας ήταν ικανοποιητική».

Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα αγωνιστεί σε μικρό τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η πρώτη φορά ήταν το 2003, στη Βαρκελώνη. Αντίπαλος εκεί ήταν η ομάδα των Σερβίας – Μαυροβουνίου, από την οποία έχασε με 3-5. Το επόμενο ραντεβού σε τετράδα παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν για το γαλανόλευκο συγκρότημα το 2005. Στο Μόντρεαλ οι διεθνείς μας συνέλεξαν το πρώτο μετάλλιο από τη διοργάνωση. Υστερα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι επικράτησαν της Κροατίας με 11-10 (9-9). Το δεύτερο μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα που υπάρχει στη συλλογή της ελληνικής υδατοσφαίρισης ήρθε το 2015 από το Καζάν. Εκεί η εθνική νίκησε την Ιταλία με 11-9 (7-7).

• Το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ό,τι αφορά το ανδρικό πόλο θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ με τον μεγάλο τελικό. Η Κροατία, η οποία νίκησε τη Σερβία, θα βρει απέναντί της την οικοδέσποινα Ουγγαρία και ο νικητής της συνάντησης θα κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

• Με την έβδομη θέση θα φύγει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης η εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Οι αθλήτριές μας νίκησαν εύκολα την Αυστραλία με 8-6. Σε αυτή τη διοργάνωση ήταν η τελευταία εμφάνιση της Μανωλιουδάκη, η οποία αποχαιρέτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με νίκη. Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-1, 3-3, 0-2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή