Εκτός Λευκού Οίκου ο Ρέινς Πρίμπους

Εκτός Λευκού Οίκου ο Ρέινς Πρίμπους

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή την αντικατάσταση του Ρέινς Πρίμπους από τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, διορίζοντας τον στρατηγό Τζον Κέλι στη θέση του. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι μόλις διόρισα τον στρατηγό, υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι στη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Τwitter. «Είναι ένας σπουδαίος Αμερικανός και ένας σπουδαίος ηγέτης», πρόσθεσε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ρέινς Πρίμπους για τις υπηρεσίες του και την αφοσίωσή του στη χώρα. Πετύχαμε πολλά μαζί και είμαι πολύ περήφανος για αυτόν», ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. Η απομάκρυνση του Πρίμπους έρχεται εν μέσω ενός πολεμικού κλίματος που επικρατεί στον κλειστό κύκλο των συνεργατών του προέδρου, έπειτα από τον διορισμό του Αντονι Σκαραμούτσι στις 21 Ιουλίου στη θέση του διευθυντή, αρμόδιου για την επικοινωνία, στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του μόλις αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος έπειτα από επίσκεψή του στο Λονγκ Αϊλαντ. Ο Πρίμπους επέβαινε επίσης στο Air Force One και αποχώρησε χωρίς να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχασε την εμπιστοσύνη του στον Πρίμπους αμφισβητώντας σε ιδιωτικές του συνομιλίες την ικανότητά του να διαχειριστεί την κατάσταση, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για νομοθετική στασιμότητα και αποτυχία ψήφισης από το Κογκρέσο καίριων για την κυβέρνηση νομοσχεδίων.

«Ο Πρίμπους είναι ένας καλός άνθρωπος. Ο Τζον Κέλι θα κάνει φανταστική δουλειά», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, έπειτα από την αποβίβασή του από το προεδρικό αεροσκάφος στην αεροπορική βάση Αντριους έξω από την Ουάσιγκτον.

Το πολεμικό κλίμα εντείνεται πλέον στον κλειστό κύκλο των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο νέος διευθυντής, αρμόδιος για την επικοινωνία, στον Λευκό Οίκο Αντονι Σκαραμούτσι έβαλε ανοιχτά κατά υψηλόβαθμων στελεχών και συνεργατών του Τραμπ.

Ο Σκαραμούτσι επιτέθηκε κατά του τέως, πλέον, προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, αλλά και εναντίον του υπευθύνου στρατηγικής του προέδρου Τραμπ, Στιβ Μπάνον, σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού The New Yorker. Το δημοσίευμα αυτό βασίζεται σε μια τηλεφωνική συνέντευξη του Σκαραμούτσι σε έναν δημοσιογράφο του περιοδικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή