Εξεταστική ζητά η ΝΔ για τις επαφές Τσίπρα – Παππά με Βενεζουέλα

Εξεταστική ζητά η ΝΔ για τις επαφές Τσίπρα – Παππά με Βενεζουέλα

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζωπύρωση της συζήτησης για το ουσιαστικό περιεχόμενο των επαφών του Αλέξη Τσίπρα και το Νίκου Παππά με στελέχη της κυβέρνησης Μαδούρου στη Βενεζουέλα οδηγούν οι νέες αποκαλύψεις, με την Νέα Δημοκρατία να καλεί τον Πρωθυπουργό «να ενημερώσει άμεσα τους πολίτες», ενώ ζητά σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να απαντηθούν τα «ο πραγματικός σκοπός των μυστικών ταξιδιών των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα». 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι κ. Τσίπρας και Παππάς, τον Ιούλιο του 2013, δηλαδή ένα μήνα πριν το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου, βρέθηκαν στη Μόσχα και συζήτησαν την πιθανότητα παροχής βοήθειας από τη Βενεζουέλα στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να είχε ζητήσει μάλιστα από τον Νικολά Μαδούρο να μεσολαβήσει ο ίδιος στην Ρωσία, επειδή του ζητούσε απίστευτα ανταλλάγματα για να τον στηρίξει. «Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μου ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μου ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός. 

Ακόμη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας που επικαλείται πολιτικό παράγοντα της Βενεζουέλας, «ο Αλέξης Τσίπρας μας έλεγε πως το κόμμα του από την αρχή είχε σχέδιο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Από τη Βενεζουέλα ζητούσε να βοηθήσουμε δίνοντας στη χώρα σας πετρέλαιο. Πίστευε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα μπορούσε να βρει στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα».

«Περιμένω από τη Βενεζουέλα να μας βοηθήσει παρέχοντας μας πετρέλαιο», φέρεται να είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός, με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να υπογραμμίζει: «Εγώ του εξήγησα ότι η Βενεζουέλα δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα δίνοντας της πετρέλαιο. Και αν δώσει κάτι, του έλεγα, θα σας πάρει τα μισά, κυρίως λόγω της διαφθοράς που υπάρχει στο καθεστώς». 

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Πρωθυπουργό «να ενημερώσει άμεσα τους πολίτες για τις σχέσεις του με τη Βενεζουέλα» ενώ υπογραμμίζει ότι, όπως αποκαλύπτεται, ο σχεδιασμός ρίξης με την Ευρωζώνη ήταν στα σενάρια του κ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου της Πειραιώς, «μετά και το σημερινό δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής”, ο κ. Τσίπρας είναι πολλαπλά εκτεθειμένος για τα μυστικά ταξίδια του κ. Παππά στη Βενεζουέλα, παρέα με τον ειδικό των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου.

Αρκετούς μήνες μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας για τη σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου, δεν έχουν απαντηθεί τα δεκάδες ερωτήματα που έθεσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις σχέσεις τους και τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού τους στη Βενεζουέλα, τον Αύγουστο του 2013.

Σήμερα, μαθαίνουμε κάτι ακόμη πιο σοβαρό.

Οι κ. Τσίπρας και Παππάς, τον Ιούλιο του 2013, δηλαδή ένα μήνα πριν το ταξίδι των κ. Παππά και Αρτεμίου, βρέθηκαν στη Μόσχα και συζήτησαν την πιθανότητα παροχής βοήθειας από τη Βενεζουέλα στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να συμπληρώσει τα όσα έχουν υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες οι κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης και Βαρουφάκης και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα, που δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. 

Έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες, που πληρώνουν το μάρμαρο των πολιτικών επιλογών του και της παροιμιώδους ανικανότητας του. 

Πρέπει, σήμερα κιόλας, να δεχθεί την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και να απαντήσει στα δεκάδες ερωτήματα και τον πραγματικό σκοπό των μυστικών ταξιδιών των κ. Παππά και Αρτεμίου στη Βενεζουέλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή