ΕΛΛΑΔΑ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Νέα δρομολόγια λεωφορείων συνδέουν Σταθμό Α. Λιοσίων με Νερατζιώτισσα από Δευτέρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εργασίες για την αναβάθμιση του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας έχουν οδηγήσει στην προσωρινή μείωση των δρομολογίων από τον Σταθμό  Α. Λιόσια – Νερατζιώτισσα, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων των περιοχών που εξυπηρετούνται από αυτά τα δρομολόγια.

Στο πλαίσιο αυτό,  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανακοίνωσε σήμερα ότι από την Δευτέρα (31 Ιουλίου) δρομολογεί λεωφορεία σύνδεσης του Σταθμού Α. Λιοσίων με τη Νερατζιώτισσα, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη διασύνδεση και μετεπιβίβαση των επιβατών, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σε ό,τι αφορά στην αναγκαστική, λόγω των απαραίτητων έργων εκσυγχρονισμού και συντονισμού των συστημάτων, προσωρινή μείωση των δρομολογίων από Α. Λιόσια – Νερατζιώτισσα, και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη για εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα, ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 και μέχρι την ολοκλήρωση  των απαιτούμενων εργασιών, δρομολογεί λεωφορεία σύνδεσης του Σταθμού Α. Λιοσίων με τη Νερατζιώτισσα, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη διασύνδεση και μετεπιβίβαση των επιβατών, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία». 

Οι αναγκαστικές, σύμφωνα με το υπουργείο, μειώσεις στα δρομολόγια οφείλονται σε εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου και του τελικού συντονισμού των συστημάτων στον σταθμό ώστε οι συνδέσεις με Κιάτο, Αεροδρόμιο και Χαλκίδα να γίνονται απευθείας και ηλεκτροκίνητα και όχι με αλλαγή συρμών. 

Τα απαιτούμενα έργα στις Αχαρνές αναμένεται σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση να ολοκληρωθούν από τον ΟΣΕ μέχρι το Δεκέμβριο, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους να δοθεί η δυνατότητα να πυκνώσουν τα δρομολόγια. Η προσπάθεια για αναβάθμιση του Προαστιακού και του Σιδηροδρόμου ευρύτερα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Μέσα στο φθινόπωρο η ηλεκτροκίνηση έως και τον Πειραιά θα είναι γεγονός, με την ολοκλήρωση του έργου της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν η Β’ φάση του Σταθμού Λαρίσης και η υπογειοποίηση των Σεπολίων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ